Lege siktet for Storbritannia-terror

Politiet mener han var passasjer i Glasgow-bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet i Storbritannia har tatt ut siktelse mot en av legene de mener sto bak de mislykkede terrorangrepene i London og Glasgow.

Bilal Abdullah vil bli framstil for en domstol i London lørdag, siktet for sammensvergelse, ifølge politiet. Resten av de mistenkte vil sitte fengslet inntil det er avgjort når de skal møte i retten.

Politiet mener Abdullah var passasjer i bilen som kjørte inn i en terminal på flyplassen i Glasgow forrige helg. Han er utdannet som lege i Bagdad, og skal ha blitt registrert hos britiske helsemyndigheter i 2004.

Statsminister Gordon Brown sa fredag at etterforskningen av terrorangrepene foregår i flere land, deriblant Australia. Han har inntrykk av at politiet er i ferd med å komme til bunns i saken, og at de nå har god oversikt over gruppen som planla bombeaksjonene.

I alt åtte personer, alle med tilknytning til det britiske helsevesenet, er hittil pågrepet. Australsk politi har tatt beslag i beviser og avhørt minst fem utenlandske leger i forbindelse med etterforskningen.

(NTB)

MISLYKKET ANGREP: Poiltiet mener den siktede legen var passasjer i bilen som kjørte inn i en terminalbygning på flyplassen i Glasgow for ei knapp uke siden. Foto: STR/EPA/SCANPIX
MISLYKKET ANGREP: Poiltiet mener den siktede legen var passasjer i bilen som kjørte inn i en terminalbygning på flyplassen i Glasgow for ei knapp uke siden. Foto: STR/EPA/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer