Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lege sloss med politiet - endte i senga

En lege, hans samboer og to politi-betjenter endte i et basketak i parets dobbeltseng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Baksetaket oppstod etter at sameiets vaktmester hadde anmeldt legen for vold.

Ifølge Oslo tingrett måtte politiet til slutt å bruke pepperspray for å utmanøvrere legen og samboeren. Det skjedde mens alle fire fortsatt lå i dobbeltsenga. Deretter ble paret satt i politiarresten.

Brukte baufil

Det var i juni i fjor at legen kom i krangel med vaktmesteren, fordi legen i strid med sameiets vedtekter skulle ha beskåret en hekk. Det var et eldre ektepar som hadde klaget til vaktmesteren.

Legen skal ha gått mot vaktmesteren med ei baufil, og et lite basketak endte med at vaktmesteren ble skadd i hånda. Vaktmesteren anmeldte forholdet. Politiet rykket ut, men bare for å kontrollere den anmeldte legens identitet.

Det var denne identitetssjekken som endte med basketaket i dobbeltsenga, etter at legen hadde vist seg svært vrangvillig overfor politiet.

I tingretten er legen dømt til fengsel i 45 dager. Han må også betale vaktmesteren 7000 kroner i erstatning. Samboeren fikk samfunnsstraff på 40 timer. Paret nektet straffskyld.

I domspremissene får legen skikkelig verbal juling:

«Han har lagt for dagen en modus som består i manglende realitetsorientering med hensyn til sin egen rolle i begivenhetens gang.»

-  Ble trakassert

Legens karakteristikker av vaktmesteren og politifolkene som ubalanserte, personlighetsforstyrret og psykopater, har retten ikke funnet hold i.

Pensjonisten, som først klagde på hekkeklippinga, hevder legen trakasserte ham:

-  Da jeg fortalte legen at vaktmesteren skulle gjøre dette arbeidet, gikk han mot meg med hagesaksa foran seg. Ansiktet var fordreid av sinne, og han sa at jeg var en jævla pensjonist som burde gjøre noe med sexlivet mitt. Så dyttet han meg bakover ved å slå meg på overkroppen ved den ene skuldra. Jeg ble forskrekket, særlig fordi jeg var nyoperert i skuldra og gikk med armen i fatle, sa pensjonisten i retten.

Pepperspray

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!