Lege slukket sykehusbrann

En lege oppdaget og slukket branntilløpet på Sørlandet sykehus i Flekkefjord i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var like før klokka 14.30 i ettermiddag at det begynte å brenne på Sørlandet sykehus i Flekkefjord i Vest-Agder. Ingen personer kom til skade, men flere pasienter skal ha blitt evakuert.

Ifølge politiet er det ingen tvil om at brannen var påsatt.

- Noen hadde fjernet takplater på et toalett i første etasje, og stappet seks toalettruller oppunder taket og satt fyr på dem, sier operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Til alt hell kom en av sykehusets leger inn på toalettet, som ligger i tilknytning til sykehusets vestibyle, og merket røykutviklingen. Legen satte selv i gang med å slukke branntilløpet.

- Vi kom til stedet tre minutter etter at vi fikk melding fra det automatiske brannvarslingsanlegget. Da hadde personer på sykehuset allerede slukket hovedbrannen, og vi hadde bare noen biter brennende papir igjen å slukke, sier Svein Rolf Salvesen ved Flekkefjord Brannstasjon til Dagbladet.no.

Ifølge politiet var ikke toalettpapiret rullet ut, og har trolig ligget og ulmet en stund før det ble oppdaget.

- Legen gjorde et godt stykke brannslukkingsarbeid, og hindret kanskje tilløpet til en storbrann, legger operasjonsleder Arnesen til.

Ingen er foreløpig pågrepet i forbindelse med ildspåsettelsen. Ifølge politiet er det en høyt prioritert oppgave å få tak brannstifteren, og det arbeides nå med å hente inn vitneopplysninger.

- Vi ser veldig alvorlig på dette. Det kunne vært fare for menneskeliv, og vi følger dette nøye opp, sier operasjonsleder Arnesen.