Lege testet positivt for ebola i New York

Craig Spencer (33) fra Leger Uten Grenser kom nylig hjem fra Vest-Afrika.

STENGT AV: Leiligheten til den ebolasmittede New York-legen i Harlem er nå stengt av. Foto:Bryan Thomas/Getty Images/AFP
STENGT AV: Leiligheten til den ebolasmittede New York-legen i Harlem er nå stengt av. Foto:Bryan Thomas/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Legen Craig Spencer kom nylig hjem fra det hardt ebolarammede Guinea, skriver New York Times.

33-åringen ble lagt inn på Bellevue-sykehuset etter å ha vist symptomer på blødningsfeberen, heter det i uttalelser fra Leger Uten Grenser og New Yorks helsemyndigheter, ifølge NTB.

Straks han kom til sykehuset torsdag ble han lagt i isolat mens helsearbeidere over hele byene jaktet på andre som kunne ha kommet i kontakt med ham de siste dagene.

Bor i Harlem Spencer har nå testet positivt på en ebolatest, og skal gjennomgå ytterligere en test som utføres av Center for Desease Controll and Prevention.

FIKK INFORMASJON: Helsearbeidere i New York deler ut informasjon om ebola til naboer av den smittede legen. Foto:REUTERS/Brendan McDermid
FIKK INFORMASJON: Helsearbeidere i New York deler ut informasjon om ebola til naboer av den smittede legen. Foto:REUTERS/Brendan McDermid Vis mer

Spencer bor i Harlem midt i den travle verdensmetropolen New York. Der ble leiligheten til hans stengt av, og helsearbeidere delte ut flygeblader med informasjon om det dødlige viruset til naboer. Det er ikke kjent om noen er satt i karantene etter å ha vært i kontakt med den smittede legen.

- Doktor Spencer har gitt helsearbeiderne en utførlig beskrivelse av sine aktiviteter de siste dagene. Vårt inntrykk er at det er veldig få personer som har vært i direkte kontakt med ham, sier borgermester i New York, Bill de Blasio, på en pressekonferanse.

Legen skal også ha tatt t-banen i New York, hvor folk ofte står som sild i tønne i rushtida, men det er ikke klart om helsemyndighetene gjør noe for å spore opp Spencers medpassasjerer.

Kom hjem 14. oktober Spencer kom tilbake til New York 14. oktober etter å ha jobbet for Leger Uten Grenser i Guinea med behandling av ebolapasienter. Tirsdag denne uka begynte han å føle seg dårlig, men det var først torsdag morgen han fikk feber og kontaktet myndighetene. Ambulansepersonell kom så til leiligheten hans på 147. gate i fullt verneutstyr og hentet ham til sykehuset.

Viruset har tatt livet av om lag 4.900 mennesker på verdensbasis, ifølge Verdens helseorganisasjon.

Liberia, Guinea og Sierra Leone i Vest-Afrika er hardest rammet. Natt til fredag ble det kjent at også Mali også har fått sin første ebolapasient.

Tidligere i oktober var Thomas Eric Duncan fra Liberia den første som døde av ebola på amerikansk jord etter å ha blitt smittet i hjemlandet. To av sykepleierne som behandlet ham på sykehuset i Texas ble også smittet og får stadig behandling.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer