Lege testet positivt for ebola i New York

Craig Spencer (33) fra Leger Uten Grenser kom nylig hjem fra Vest-Afrika.

STENGT AV: Leiligheten til den ebolasmittede New York-legen i Harlem er nå stengt av. Foto:Bryan Thomas/Getty Images/AFP
STENGT AV: Leiligheten til den ebolasmittede New York-legen i Harlem er nå stengt av. Foto:Bryan Thomas/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Legen Craig Spencer kom nylig hjem fra det hardt ebolarammede Guinea, skriver New York Times.

33-åringen ble lagt inn på Bellevue-sykehuset etter å ha vist symptomer på blødningsfeberen, heter det i uttalelser fra Leger Uten Grenser og New Yorks helsemyndigheter, ifølge NTB.

Straks han kom til sykehuset torsdag ble han lagt i isolat mens helsearbeidere over hele byene jaktet på andre som kunne ha kommet i kontakt med ham de siste dagene.

Bor i Harlem Spencer har nå testet positivt på en ebolatest, og skal gjennomgå ytterligere en test som utføres av Center for Desease Controll and Prevention.

Spencer bor i Harlem midt i den travle verdensmetropolen New York. Der ble leiligheten til hans stengt av, og helsearbeidere delte ut flygeblader med informasjon om det dødlige viruset til naboer. Det er ikke kjent om noen er satt i karantene etter å ha vært i kontakt med den smittede legen.

- Doktor Spencer har gitt helsearbeiderne en utførlig beskrivelse av sine aktiviteter de siste dagene. Vårt inntrykk er at det er veldig få personer som har vært i direkte kontakt med ham, sier borgermester i New York, Bill de Blasio, på en pressekonferanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer