Lege tiltalt for seksuelle overgrep mot fem kvinner

En tidligere fastlege er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang med fem pasienter. Legen selv mener han drev forsvarlig virksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De angivelige overgrepene skal ifølge tiltalen ha skjedd under gynekologiske undersøkelser da mannen jobbet som lege ved et legesenter i Trondheim i perioden 2004-2006. Han var i denne perioden blant annet fastlege, skriver Adresseavisen.

- Det er en alvorlig tiltale. At det er snakk om misbruk av stilling gjør denne saken grov, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Sentrum politistasjon i Trondheim til avisen.

Legen, som nekter straffskyld, risikerer inntil seks års fengsel dersom han blir dømt. Ifølge tiltalen ble alle de fem kvinnene utsatt for «helt eller delvis ubegrunnede undersøkelser» av underlivet sitt da de oppsøkte legen.

Politiet har tidligere etterforsket tre av sakene etter at tre av kvinnene anmeldte ham. Disse ble imidlertid henlagt etter bevisets stilling i 2006. I februar i fjor fikk imidlertid politiet en ny anmeldelse mot legen, angående et annet forhold. Dette gjorde at de begynte å se på de henlagte sakene på nytt.

Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes tok ut tiltalen mot legen i februar. Det er foreløpig ikke berammet straffesak mot mannen som ifølge sin forsvarer, advokat Thomas Lidal Jamne, nå ikke er i arbeid.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer