Lege tiltalt for sexovergrep i Lørenskog

Skal ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med en kvinnelig pasient.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En lege ved Akershus universitetssykehus (Ahus) i Lørenskog er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med en kvinnelig pasient.

Overgrepet skal ha funnet sted i oktober 2003, men ble først anmeldt i 2007. Etter omfattende etterforskning henla Romerike politidistrikt saken. Nå har imidlertid statsadvokaten tatt ut tiltale mot legen, skriver Romerikes Blad på nett.

Fornærmede i saken, en 18 år gammel kvinne, ble innlagt på den tiltalte legens avdeling på sykehuset med sterk hodepine og mistanke om hjerneblødning.

På bakgrunn av anmeldelsen og den påfølgende etterforskningen mener statsadvokaten at legen misbrukte sin stilling ved å skaffe seg seksuell omgang med pasienten. Ifølge den fornærmede skal legen ha spurt henne om sitt forhold til sex og bedt henne oppgi telefonnummeret sitt til ham.

Den tiltalte erkjenner ikke straffskyld.

Mannen er også tiltalt å ha unnlatt å utføre sitt arbeid med de krav til faglig forsvarlighet og omsorgsfulle hjelp som kan forventes ut fra helsepersonells kvalifikasjoner. Dette er brudd på helsepersonellovens bestemmelser. (©NTB)