Lege tiltalt for uaktsomt bildrap

Etter kjøring i ruset tilstand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokaten i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal har tiltalt en dansk vikarlege for uaktsomt bildrap og kjøring i ruset tilstand etter en dødsulykke i Vågsøy i påsken i fjor.

Legen var på vei hjem til Måløy fra nattevakt på Nordfjordeid da han frontkolliderte med en bil på riksvei 15 skjærtorsdag formiddag 2013. Den kvinnelige føreren i den møtende bilen mistet livet. Kvinnen, som var polsk statsborger, etterlot seg seks barn, skriver Fjordenes Tidende.

Påtalemyndigheten mener Mercedesen legen kjørte kan ha hatt en fart på mellom 125 og 145 kilometer i timen da den kom over i feil kjørefelt i 80-sonen og traff bilen med den polske kvinnen. Politiet fant ikke bremsespor på den tørre asfalten.

Folkehelseinstituttet har regnet ut at legen hadde en promille på 0,5 som følge av medikamentbruk. Mannen ble selv alvorlig skadd i ulykken.

Mannen i 40-årene er tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 239, uaktsomt bildrap med en strafferamme på inntil seks år. Han er også tiltalt for brudd på veitrafikklovens paragraf 31 om uaktsomhet og for å ha kjørt bil mens han var ruset.

Den tiltaltes forsvarer, advokat Paul Inge Angelshaug, sier hans klient har det tøft og tar saken tungt.

- Dette har vært en enorm belastning. Han er svært lei seg i tillegg til å ha fysiske plager etter ulykken, sier Angelshaug til Fjordenes Tidende.

(NTB)