Lege tiltalt for utukt og bedrageri

Den 57 år gamle legen ansatte den unge kvinnelige pasienten som lærling. Hun ville bli legesekretær. Nå er han tiltalt for utukt mot henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når legen møter i retten, må han også svare for anklager om å ha bedratt trygdevesenet for nærmere en million kroner.

Den allmennpraktiserende legen i Sandefjord ble først siktet for bedrageriet mot det offentlige på 970000 kroner. Så dukket den andre pikante saken opp: Pasienten som ville bli legesekretær, beskyldte ham for utuktig omgang. Det skal ha skjedd mens den 25 år gamle kvinnen var i neddopet tilstand hjemme hos seg selv.

- Min klient nekter straffskyld for begge forholdene, sier advokat Rune Jensen til Dagbladet.

Skulle sparkes

Legen har forklart at han dro hjem til den ansatte kvinnen for å gi henne sparken. Han ville gjøre det så skånsomt som mulig. Hun hadde også vært hans pasient, og han visste at hun ville ta det tungt. Besøket endte med at den unge kvinnen brøt sammen og fikk beroligende midler.

- Hun ba meg massere henne på ryggen, har legen forklart.

Men han nekter bestemt for å ha gjort noe mer, og hevder han forlot hjemmet hennes etter kort tid. Etter det Dagbladet forstår, har legen sagt at det nok var uklokt av ham å reise hjem til 25-åringen.

Legen er fortsatt i full praksis. Statens helsetilsyn vurderer om han skal suspenderes.

Dersom den 57 år gamle legen blir dømt, risikerer han å miste retten til å praktisere for bestandig.

Omfattende sak

57-åringen er tiltalt for å ha fått refusjon for pasienter han aldri har behandlet, og for prøver som aldri er blitt tatt.

Han skal også ha stilt feildiagnoser og rotet med journalene. En rekke prøver som er tatt av pasientene, skal ikke ha vært ført inn i deres journaler.

Straffesaken mot ham er beregnet å ta seks uker. En rekke tidligere pasienter skal vitne for påtalemyndigheten, trolig over seksti pasienter.

Det var Rikstrygdeverket som anmeldte legen. Etter en omfattende etterforskning ble tiltalen tatt ut av Kjetil Omholt, statsadvokat i Vestfold og Telemark.