Lege tok amputerte kroppsdeler med hjem

Stolte ikke på sykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En lege har fått en advarsel fra Helsetilsynet etter å ha tatt amputerte kroppsdeler med hjem. Legen stolte ikke på at sykehuset ville ta godt nok vare på forskningsmaterialet.

- Det er særlig det uetiske i det å ta forskningsmaterialet med hjem vi ser alvorlig på, sier fagsjef Toril Sagen i Helsetilsynet til NRK.

Politiet ble varslet om kroppsdelene i legens hjem i vår. Da de rykket ut til mannens leilighet og fant en forseglet kasse i en fryseboks. Innholdet i kassen viste seg å være amputerte kroppsdeler.

I avhør hos politiet har legen fra Sørlandet forklart at kroppsdelene var forskningsmateriale som ble lageret hjemme fordi han var redd Sørlandet sykehus ville kaste materialet da han begynte i ny jobb.

Politiet konkluderte med at legen ikke hadde brutt straffeloven. Legen har fått en advarsel fra Statens helsetilsyn hvor det påpekes brudd på forsvarlighetskravet i helsepersonelloven og helseforsikringsloven.

- Hvis man fortsetter å drive uforsvarlig forskning vil man i ytterste konsekvens miste autorisasjonen, sier Sagen.

NRK har vært i kontakt med legen som ikke ønsker å kommentere saken.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer