Lege tvang pasienter til sex

En dansk lege er anmeldt av minst ti kvinner for seksuelle overgrep og voldtekt. Kvinnene gikk til legen med rygglidelser, og legen mente det var nødvendig med en underlivsundersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan bekrefte at vi som følge av en rekke anmeldelser for seksuelle krenkelser har avhørt en lege på Sjælland, sier visepolitimester Arne Tronvig Christensen til BT.

Saken er nå oversendt statsadvokaten, som skal vurdere om det skal tas ut tiltale mot legen.

- Jeg forventer at tiltalen er klar i løpet av noen måneder, sier Tronvig Christensen.

Overgrep og voldtekt

Legen er ifølge anmeldelsene blitt oppsøkt av kvinner med rygglidelser, og har forklart dem at han skulle foreta en underlivsundersøkelse for å finne ut om ryggplagene skyldes en nedsunket livmor.

- Det er snakk om en usedvanlig motbydelig sak, hvor legen ifølge kvinnene ved flere tilfeller skal ha ført fingre inn i kvinnens underliv, og ved minst to tilfeller ha voldtatt kvinnene, sier en anonym politimann til BT.

Ved et tilfelle skal han også ha lovet en kvinnelig pasient sterke medisiner mot at hun stilte sin datter til disposisjon for ham.

Politiet mottok de første anmeldelser mot mannen for over ett år siden. Men etterforskerne har stadig fått inn nye anmeldelser.