Lege varslet politiet om hodeskader på seks uker gammel gutt

Barnefaren varetektsfengslet i fire uker.

FORELDRENE SIKTET:  Politiadvikat Inger-Lise Høyland (tv) og advokatfullmektig Mads Berven i Norhordland tingrett der en far ble fengslet i fire uker, siktet for legemsbeskadigelse av et seks uker gammelt spedbarn i dag. Barnets mor framstilles for fengsling i morgen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FORELDRENE SIKTET: Politiadvikat Inger-Lise Høyland (tv) og advokatfullmektig Mads Berven i Norhordland tingrett der en far ble fengslet i fire uker, siktet for legemsbeskadigelse av et seks uker gammelt spedbarn i dag. Barnets mor framstilles for fengsling i morgen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hardangermannen som er siktet for vold mot sin seks uker gamle sønn, ble tirsdag fengslet i fire uker. Kjennelsen vil bli anket. Barnets mor skal etter planen fremstilles for fengsling onsdag.

Faren er ilagt brev- og besøksforbud og får ikke lov til å ha kontakt med sin medsiktede. Han erkjente ikke straffskyld i fengslingsmøtet, opplyser politiadvokat Inger-Lise Høyland til NTB.

Kjennelsen i Nordhordland tingrett er i tråd med det politiet ba om, og Høyland kommer trolig til å be retten fengsle moren like lenge.

— Jeg holder fortsatt på å forberede det møtet, men vi vil trolig be om det samme som retten kom fram til for faren.

Hun understreker at det ikke er noen forhold ved saken som gjør at paret ikke ble fremstilt samtidig, men at det skyldes at retten ikke hadde kapasitet til å behandle begge tirsdag.

Innlagt med hodeskader Politiet ble varslet om saken sent lørdag kveld av en lege på barneklinikken.

— Gutten var innlagt med hodeskader som var forenlig med vold eller påført traume. Begge foreldre ble pågrepet hjemme og siktet natt til søndag, forklarer politiadvokaten.

Gutten er ute av intensivavdelingen, og tilstanden hans beskrives som stabil, men sykehuset sier det er for tidlig å si noe om eventuelle senskader.

Det er foreløpig bare foretatt innledende avhør i saken, og Høyland vil ikke si noe om hva som har kommet fram her. Hun vil heller ikke komme med detaljer om hva hun tror har skjedd.

— Det gjenstår en rekke avhør av vitner og helsepersonell som har behandlet gutten, samt nye avhør av de siktede, opplyser hun.

Anker fengsling Forsvarer Jannicke Keller-Fløystad sier til NTB at fengslingen vil bli anket.

— Min klient erkjenner ikke straffskyld, og det han er opptatt av nå, er hvordan det går med babyen, sier hun og viser til at det er referatforbud i fengslingsmøtet og at hun ikke kan si noe mer om hva som kom fram der.Advokat Mads Falck Berven, som bisto i fengslingsmøte på vegne av Keller-Fløystad, sier saken er en stor belastning for familien.

(NTB)