Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lege ved Ahus tiltalt for overgrep

Tiltalt for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med en kvinnelig pasient.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En lege i 50-årene ved Akershus universitetssykehus er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med en kvinnelig pasient.


Overgrepet skal ha skjedd i 2003, men ble først politianmeldt i 2007. Legen har hele tiden avvist anklagene fra den da 18 år gamle pasienten, som var innlagt med hodepine og mistanke om hjerneblødning, skriver Romerikes Blad.

Legen er også tiltalt for ikke å ha utført arbeidet sitt i henhold til det som kan forventes av en lege. Ifølge tiltalen skal legen ha spurt kvinnen om hennes forhold til sex, og hun skal ha blitt bedt om å oppgi telefonnummeret sitt.

- Min klient erkjenner overhodet ikke straffskyld, har legens tidligere forsvarer, advokat Gunhild Lærum, uttalt. Lerum er opptatt på fulltid med lommemann-saken og advokat Hanne Pentzen har tatt over som forsvarer for legen.

Saken ble etter omfattende etterforskning henlagt av politiet, men avgjørelsen ble omgjort av statsadvokaten, og det ble tatt ut tiltale.

Rettssaken mot legen startet i Nedre Romerike tingrett torsdag.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media