Coronakrisa i India:

Legebildet forbløffer: - En tsunami

Bildet av den indiske legen Sohil Makwana har gått viralt. - For tiden står frontlinjearbeiderne i alle land i samme situasjon. Jeg tror jeg representerte dem alle, sier legen til Dagbladet.

REPRESENTANT: Til Dagbladet sier den indiske legen Sohil Makwana at han tror bildene av ham med og uten smitteverndrakt har fått så mye oppmerksomhet, fordi han representerer helsearbeidere i hele verden. Foto: Privat
REPRESENTANT: Til Dagbladet sier den indiske legen Sohil Makwana at han tror bildene av ham med og uten smitteverndrakt har fått så mye oppmerksomhet, fordi han representerer helsearbeidere i hele verden. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sykehusene er fulle, det er mangel på oksygen, beskyttelsesutstyr og medisiner, og døde mennesker blir brent på jorder fordi også krematoriene har sprengt kapasitet.

For hver dag som går settes det nye dystre rekorder om antall coronadøde og smittede i India.

Det kan være vanskelig å ta inn eller beskrive alt det som det kriserammede Iandet står i. Da kan et bilde kanskje si litt mer.

Bildet gikk viralt

En av dem som står i frontlinja i det indiske helsevesenet er legen Sohil Makwana. Onsdag delte han et bilde av seg selv på Twitter, som siden da har gått viralt.

Makwana jobber ved GMERS Medical College and Hospital, Dharpur-Patan - en medisinsk høyskole som ligger i Patan, Gujarat.

I twitterposten har legen delt ett bilde av seg selv iført full smitteverndrakt, og ett bilde etter at han har tatt av seg utstyret.

På det siste bildet er mannen åpenbart gjennomsvett.

- Stolt

Dagbladet har kontaktet Makwana på e-post og fått tillatelse til å bruke bildet. Om hvordan det er å jobbe med alt utstyret på seg, sier han:

- Det blir tungvint å jobbe i PPE-kit (Personal Protective Equipment Kit) i dette varme og fuktige klimaet. Men vi har akklimatisert oss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer