Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Legeforeningen vil forby salg av røyk til alle født etter 2000

Legeforeningen ønsker et røykfritt samfunn innen 2035, og foreslår forbud av salg av røyk til alle født etter år 2000 som et første skritt på veien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President i legeforeningen, Marit Hermansen, sier til Aftenposten at det ikke er noen menneskerett å få lov å til å begynne å bruke tobakk.

- Vi har lenge hatt som politikk at vi vil fase ut røyk innen 2035. Dette er et tiltak for å nå dette målet. Vi ønsker en tobakksfri generasjon. Det skal ikke bli et forbud mot å røyke, men vi vil at de unge ikke skal begynne med tobakk, sier hun til avisen.

Hermansen har tro på at det er mulig å få med seg politikerne på forslaget.

- Ministeren sier at hovedpoenget er at de unge skal hindres i å starte å røyke. Det betyr at når nye generasjoner blir gamle nok, kan de ikke få kjøpt tobakk i Norge, sier hun.

Aftenposten har snakket med fire sentrale helsepolitikere på Stortinget fra partiene Høyre, Ap, Sp og KrF, og ingen av dem tror foreløpig at et slikt forslag lar seg gjennomføre.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media