Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Legehelikopter styrtet på på Sollihøgda

To omkommet, én til sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon eller bilder? Tips oss på telefon 24 00 00 00, e-post 2400@db.no eller sms/mms 2400.

SOLLIHØGDA/OSLO (Dagbladet): To er bekreftet omkommet etter at et Norsk luftambulanse-helikopter med tre personer om bord styrtet ved Sollihøgda i Buskerud like før klokka 11.

En mann i 50-åra er sendt Ullevål sykehus med alvorlige skader.

- Det er med stor sorg vi bekrefter at to av de som var ombord i legehelikopteret har omkommet. De pårørede er varslet, skriver NLA i en pressemelding i 12-tida.

ÅSTEDET: Helikopteret gikk ned like ved E16. Foto: Line Brustad / Dagbladet
ÅSTEDET: Helikopteret gikk ned like ved E16. Foto: Line Brustad / Dagbladet Vis mer

Helikopteret var på vei til en trafikkulykke ved Sønsterudtunnelen på E16 hvor en lastebil hadde veltet. Hendelsesforløpet og ulykkesårsak er ikke kjent. Europcopter-maskinen, som hadde tatt av fra NLA-basen på Lørenskog, hadde ikke pasienter om bord.

- Det har styrtet. Om det er et forsøk på nødlanding eller havari, vites ikke. Vi har ikke oversikt og våre folk er på vei til stedet, sier operasjonssentralen ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

- I forbindelse med en trafikkulykke på Sollihøgda så var det assistanse fra en luftambulanse. Vi kan bekrefte at denne luftambulansen har styrtet i området, sier operasjonsleder Knut Nyhus i Søndre Buskerud politidistrikt.

Styrtet under utrykning Han bekrefter videre at helikopteret hadde rykket ut for å bistå i en trafikkulykke på E16 ved Sollihøgda hvor en lastebil hadde veltet.

- Vi har ikke kapasitet til å si mer nå, men en pressekontakt vil snart komme med mer utfyllende informasjon, sier han. Krisestaben i Norsk Luftambulanse er samlet for å få bekreftet opplysninger om helikopterulykken:

STYRTET UNDER UTRYKNING: To personer er bekreftet omkommet etter at et helikopter fra Norsk luftambulanse styrtet ved Sollihøgda. En tredje person - en mann i 50-åra - er fløyet til Ullevål sykehus med alvorlige skader. Foto: Ole Edvin Tangen
STYRTET UNDER UTRYKNING: To personer er bekreftet omkommet etter at et helikopter fra Norsk luftambulanse styrtet ved Sollihøgda. En tredje person - en mann i 50-åra - er fløyet til Ullevål sykehus med alvorlige skader. Foto: Ole Edvin Tangen Vis mer

- Normalbemanning på helikopteret er tre: En pilot, en redningsmann og en lege, opplyser kommunikasjonsrådgiver Randi Johannessen Buckley til Dagbladet ved 11.30-tiden.

- Kuttet kabel Ulykkesårsaken er ikke kjent, men folk på stedet sier helikopteret på et tidspunkt skal ha truffet og kuttet en strømkabel. Det er ikke kjent om dette var en årsak eller konsekvens av havariet.

- Vi ser alvorlig på saken og samlet sammen et team på fem personer. Vi er på vei til stedet, sier direktør William J. Bertheussen i Statens havarikommisjon for transport til Dagbladet.

- Det er altfor tidlig å si noe om årsaken, sier Havarikommisjonen.

Dagbladets reporter på stedet sier at et tjuetalls politifolk søker i snøen under ledningene.

KUTTET KABEL: Helikopteret har på et tidspunkt kuttet en høyspentledning, men det er ikke klart om dette var en årsak til eller konsekvens av ulykken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KUTTET KABEL: Helikopteret har på et tidspunkt kuttet en høyspentledning, men det er ikke klart om dette var en årsak til eller konsekvens av ulykken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Pål Thomassen satt i bil nummer to, rundt 50 meter unna der helikopteret hadde styrtet.

- Jeg så helikopteret var på vei ned, også ser jeg bare høgspentledninger spruter. Så kom det litt røyk, også ble helikopteret knust, sier Pål Thomassen til Ringerikes Blad om hendelsen.

Veien stengt Norsk luftambulanse AS har i overkant av 100 ansatte fordelt på åtte helikopterbaser. På Lørenskog, der helikopteret som styrtet tok av fra, har selskapet hatt to helikoptre.

Nødetatene fikk melding om ulykken klokka 10.51.Det er sterkt redusert fremkommelighet i retning Sollihøgda. Anbefalt omkjøring til Hønefoss er via Drammen og Hokksund, ifølge politiet.

Han bekrefter videre at helikopteret hadde rykket ut for å bistå i en trafikkulykke på E16 ved Sollihøgda hvor en lastebil hadde veltet.

Foto: SONDRE EIDE / Presse30.no
Foto: SONDRE EIDE / Presse30.no Vis mer

- Vi har ikke kapasitet til å si mer nå, men en pressekontakt vil snart komme med mer utfyllende informasjon, sier han.

SPERRINGER: E16 er sperret på ulykkestrekningen. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
SPERRINGER: E16 er sperret på ulykkestrekningen. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer