ANTATT ÅSTED: I et hus på Oslos vestkant ble Anne Linell Sundt (39) funnet død 12. desember i fjor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ANTATT ÅSTED: I et hus på Oslos vestkant ble Anne Linell Sundt (39) funnet død 12. desember i fjor. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Legekolleger av giftdrapssiktet: - Det er unntakssituasjon

Oslo-lege siktet for drapet på sin samboer Anne (39).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En lege i 50-åra fra Oslo er siktet for forsettlig drap på sin samboer Anne Linell Sundt (39) etter at han skal ha legemiddelforgiftet henne.

Etter det Dagbladet erfarer viser obduksjonen av kvinnen at det ble funnet store mengder av to ulike morfinpreparater i kroppen hennes og at det var dødsårsaken. Kilder opplyser til Dagbladet at politiet mener å kunne knytte morfinen til hennes legesamboer. Han nekter straffskyld. I dag besluttet Oslo tingrett at mannen skal holdes varetektsfengslet de neste fire ukene.

Sundt ble funnet død i sitt hjem 12. desember i fjor. Mannen var under politiets mistanke i flere måneder før han mandag denne uka ble pågrepet på sin arbeidsplass i Oslo uten dramatikk. Han nekter straffskyld.

- Uvirkelig Kolleger av legen som Dagbladet har snakket med forteller at ingen var til stede på jobb da han ble pågrepet mandag. De beskriver det som har skjedd som vanskelig å forstå.

- Det er helt uvirkelig, og litt unntakssituasjon på jobb nå i ettertid, sier en som jobber med legen til Dagbladet.

I tillegg til å være legens samboer, var hun også pasient av ham. Kvinnen skal ha hatt smerter i lang tid.

Sundt skal ha fortalt venner om smerter, får Dagbladet opplyst. Personer Dagbladet har kontaktet forteller at hun blant annet gikk til behandling for å lindre disse, og at hun også fortalte personer i sin omgangskrets at hun fikk medisiner mot smerter.

En bekjent av avdøde beskriver 39-åringen som svært intelligent.

- Hun hadde en helt rå form for humor. Hun var veldig intelligent, sier vennen.

Tilsyn Legen har vært under lupen til Statens helsetilsyn siden februar i år og har en tilsynssak gående mot seg. Ifølge offentlig dokumentasjon gransker Helsetilsynet mannen for å ha drevet uforsvalig med tanke på journalføring av pasient. I juli i år orienterte helsetilsynet mannen om at de vurderte å trekke legeautorisasjonen hans. Denne saken er ikke ferdigbehandlet. Siktedes forsvarer i drapssaken, advokat Arild Holden i advokatfirmaet Elden, har bistått mannen i tilsynssaken også.

- Jeg kan bekrefte at det er en tilsynssak, men jeg ønsker ikke å kommentere noe utover det, sier Holden til Dagbladet.

DØDE: Anne Linell Sundt (39). Foto: Privat
DØDE: Anne Linell Sundt (39). Foto: Privat Vis mer