KORRUPSJONSSIKTET Den amerikanske senatoren Robert Menendez (61) anklages for å ha tatt imot gaver fra sin nære venn, øyelegen Salomon Melgen, i bytte mot å bruke sin innflytelse til å fremme Melgens økonomiske og personlige interesser i Senatet. Foto: AFP/AP/NTB Scanpix
KORRUPSJONSSIKTET Den amerikanske senatoren Robert Menendez (61) anklages for å ha tatt imot gaver fra sin nære venn, øyelegen Salomon Melgen, i bytte mot å bruke sin innflytelse til å fremme Melgens økonomiske og personlige interesser i Senatet. Foto: AFP/AP/NTB Scanpix Vis mer

Legekompisen har mottatt mer pengestøtte enn noen annen lege i USA. Nå er senatoren siktet for korrupsjon

- Jeg er fly forbanna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kveld norsk tid ble det kjent at senator Robert Menendez (61) fra den amerikanske delstaten New Jersey er siktet for korrupsjon på føderalt nivå.

Menendez tilhører demokratene, partiet til president Barack Obama. Ifølge justisdepartementet er han blant annet siktet for bestikkelser, skriver NTB.

Menendez (61) har sittet i den amerikanske Kongressen siden 1992, først i Representantenes hus, deretter i Senatet. Han har tidligere vært leder av Senatets utenrikskomité.

14 punkter Korrupsjonsanklagene mot senatoren teller hele 14 punkter, skriver BBC.

Robert Menendez anklages for å ha tatt imot gaver fra sin nære venn, øyelegen Salomon Melgen, i bytte mot å bruke sin innflytelse til å fremme Melgens økonomiske og personlige interesser i Senatet, opplyste en talsmann for departementet i går.

Melgen har gitt økonomisk støtte til demokratene, men er også anklaget for å ha overfakturert for arbeid han har gjort for regjeringens Medicare-program.

I fjor ble det avdekket at øyelegen i 2012 mottok mer penger fra Medicare enn noen annen lege i USA.

Menendez gjorde det helt klart på en pressekonferanse i natt norsk tid at han vil kjempe imot anklagene med nebb og klør.

- Fly forbanna - Jeg er fly forbanna over at påtalemyndigheten for tre år siden lot seg lure til å starte denne etterforskningen. Dette er falske anklager fra personer med et politisk motiv for å ville bringe meg til taushet, sa 61-åringen foran jublende tilhengere i Newark.

New Jerseys største avis, Star and Ledger, har på lederplass bedt senatoren om å trekke seg.

Menendez hevder at han ikke har brutt noen lover. I dag må han møte i retten i Newark i New Jersey for å svare på anklagene. Som følge av etterforskningen trer han midlertidig av som senator for Demokratene, skriver NTB.

Ifølge BBC har Menendez de siste åra vært en skarp kritiker av president Barack Obamas Iran- og Cuba-politikk. Menendez er regnet som en av de mest inflytelsesrike latinamerikanske politikerne i Kongressen.

Innrømmer Øyelege Salomon Melgen donerte store summer til senatorens siste valgkampanje.

- Vi har vært på ferie sammen. Vi har deltatt i familiebryllup og i begravelser og har gitt hverandre fødselsdagsgaver, slik venner gjør, har Melgen tidligere uttalt til pressen.

Menendez har innrømmet å ha vært på flere turer til Den dominikanske republikk i legens privatfly. I 2013 tilbakebetalte han Melgan for to av disse flyturene.

<strong>RAZZIA:</strong> 30. januar 2013 raidet FBI kontorene til øyelege Salomon Melgen. Foto: AFP/NTB Scanpix
RAZZIA: 30. januar 2013 raidet FBI kontorene til øyelege Salomon Melgen. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer