Legekompisen har mottatt mer pengestøtte enn noen annen lege i USA. Nå er senatoren siktet for korrupsjon

- Jeg er fly forbanna.

KORRUPSJONSSIKTET Den amerikanske senatoren Robert Menendez (61) anklages for å ha tatt imot gaver fra sin nære venn, øyelegen Salomon Melgen, i bytte mot å bruke sin innflytelse til å fremme Melgens økonomiske og personlige interesser i Senatet. Foto: AFP/AP/NTB Scanpix
KORRUPSJONSSIKTET Den amerikanske senatoren Robert Menendez (61) anklages for å ha tatt imot gaver fra sin nære venn, øyelegen Salomon Melgen, i bytte mot å bruke sin innflytelse til å fremme Melgens økonomiske og personlige interesser i Senatet. Foto: AFP/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kveld norsk tid ble det kjent at senator Robert Menendez (61) fra den amerikanske delstaten New Jersey er siktet for korrupsjon på føderalt nivå.

Menendez tilhører demokratene, partiet til president Barack Obama. Ifølge justisdepartementet er han blant annet siktet for bestikkelser, skriver NTB.

Menendez (61) har sittet i den amerikanske Kongressen siden 1992, først i Representantenes hus, deretter i Senatet. Han har tidligere vært leder av Senatets utenrikskomité.

14 punkter Korrupsjonsanklagene mot senatoren teller hele 14 punkter, skriver BBC.

Robert Menendez anklages for å ha tatt imot gaver fra sin nære venn, øyelegen Salomon Melgen, i bytte mot å bruke sin innflytelse til å fremme Melgens økonomiske og personlige interesser i Senatet, opplyste en talsmann for departementet i går.

Melgen har gitt økonomisk støtte til demokratene, men er også anklaget for å ha overfakturert for arbeid han har gjort for regjeringens Medicare-program.

I fjor ble det avdekket at øyelegen i 2012 mottok mer penger fra Medicare enn noen annen lege i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer