Legekontor var sex-rede

SKIEN (Dagbladet): Kontoret var legens (56) sex-rede. Med rollespill, videokamera og masker hadde han sex med pasienter og ansatte. Angrende innrømmet han det meste i Skien og Porsgrunn tingrett i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Legen er tiltalt for utuktig omgang med seks kvinner på kontoret sitt i Porsgrunn. Han nekter straffskyld. Kronbeviset er videokassetter på seks timer og en rekke fotografier. Den nakne sannhet skal vises bak lukkede dører for retten i dag.

Tok sitt eget liv

- Jeg angrer grusomt på mye av det jeg har gjort, sier legen.

I retten bygde han sitt forsvar på at sexen var frivillig eller at det skjedde i en periode hvor han ikke var tilregnelig.

- Jeg led av vrangforestillinger og hadde store psykiske problemer, forklarte han.

Fire av de fornærmede skal vitne. For en ung kvinne skal helsepersonell vitne. Hun tok sitt eget liv.

Mange videobevis

  • En fornærmet er psykisk utviklingshemmet. Politiet har bevis fra en video som viser at legen utsatte henne for fornedrende overgrep. I avhør sa legen dette var en prostituert, men hun hadde vært pasient hos ham i en årrekke.
  • En kvinne med problemer med barnevernet fikk jobb hos legen. Han hevdet de hadde frivillig sex, og at hun ville være med på sexleker med kondom og masker og likte å se filmene de tok opp av sexen. Kvinnen tok sitt liv for fire år siden.
  • Legen ansatte en tidligere pasient. Etter arbeidstid hadde de sex i noen måneder, men legen hevdet at det tok slutt da kvinnen ble pasient igjen.
  • 1997 fikk en enslig mor behandling hos den gifte legen samtidig som han hadde sex med henne.
  • - Dette var en grusom periode av mitt liv. Det jeg gjorde var sterkt klanderverdig og ikke legeetisk korrekt, sa han om forholdet til en pasient han betalte for å være med på «prevensjonstester».
LEGESEX: Tiltalte (56) innrømmer sex med pasienter og ansatte, men nekter straffskyld. Forsvarer er advokat Thomas Randby, med privat assistanse av psykolog Thore Langfeldt.