Legemiddelfirma anklages for milliardbestikkelser

Leger skal ha mottatt kontanter, reiser og seksuelle ytelser fra prostituerte mot å skrive ut resepter.

 UNDER ETTERFORSKNING:  Kinesisk politi har lenge etterforsket saken og hevder at den britiske legemiddelgiganten gjennom å bestikke leger, embetsfolk, organisasjoner og sykehus har bidratt til å drive prisene i været. Foto: REUTERS/Aly Song/Files.
UNDER ETTERFORSKNING: Kinesisk politi har lenge etterforsket saken og hevder at den britiske legemiddelgiganten gjennom å bestikke leger, embetsfolk, organisasjoner og sykehus har bidratt til å drive prisene i været. Foto: REUTERS/Aly Song/Files.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Legene skal ha mottatt kontanter, reiser og andre goder som betaling, og de skal også ha fått seksuelle ytelser fra prostituerte mot å skrive ut resepter på legemidler produsert av GlaxoSmithKline.

Kinesisk politi har lenge etterforsket saken og hevder at den britiske legemiddelgiganten gjennom å bestikke leger, embetsfolk, organisasjoner og sykehus har bidratt til å drive prisene i været.

Bestikkelsene skal blant annet ha blitt gitt via 700 reisebyråer og andre mellomledd, opplyser lederen for politiets etterforskning, Gao Feng.

Fire av GlaxoSmithKlines kinesiske toppledere er pågrepet i saken, men legemiddelgiganten avviser anklagene og hevder at det ikke er funnet beviser som støtter opp under korrupsjonsanklagene i Kina.

Ifølge kinesisk politi har flere av selskapets direktører i Kina imidlertid innrømmet bestikkelser og korrupsjon.

(NTB)