Legemiddelverket advarer mot kreftmedisin-tyveri

Legemiddelverket advarer mot at et parti kreftmedisin som er stjålet i Italia, kan komme på avveie og bli videresolgt enten i utvannet eller forfalsket utgave til norske pasienter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Medisinen som er stjålet består av et uvisst antall ampuller av det kostbare brystkreftmedikamentet Herceptin og er produsert av legemiddelselskapet Roche. Tyveriet i Italia har ført til at europeiske legemiddelmyndigheter er i høy beredskap. Noe av medisinen har allerede blitt utvannet eller forfalsket og solgt i Storbritannia, Tyskland og Finland, skriver VG.

- Det er en alvorlig sak. Det vi vet så langt er at det ikke har kommet noe fra det stjålne partiet til Norge, sier kommunikasjonsdirektør Line Walen i Roche Norge.

Statens legemiddelverk mener saken er svært alvorlig.

- Vi er heldige og har et veldig oversiktlig system med god kontroll. Det er ikke tilfellet i mange andre europeiske land. Vi må likevel være på vakt, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket.

- Vi frykter at de dyre medisinene skal blandes ut og selges inn i vanlig grossistledd. De kan havne i normalt omløp, det er det som er så farlig: Vareprøven som selges kan være autentisk, mens partiets om leveres kan være av utvannet medisin, sier Madsen videre.

(NTB)