Corona

Legemiddelverket om Sputnik-vaksine: - Svært lovende

Den russiske covid-19-vaksinen Sputnik V er 91,6 prosent effektiv, ifølge en analyse publisert i det medisinske tidsskriftet The Lancet.

DOSE: En dose av den russiske Sputnik V-vaksinen gjøres klar til bruk. Foto: Juan Karita / AP / NTB
DOSE: En dose av den russiske Sputnik V-vaksinen gjøres klar til bruk. Foto: Juan Karita / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En svært gledelig nyhet, mener medisinsk fagdirektør Steinar Madsen ved Statens legemiddelverk.

- Dette er det vi har ventet på, mer informasjon om resultatene fra Sputnik V-vaksinen. Dette er svært lovende, sier Madsen til NTB.

Uavhengige eksperter sier til nyhetsbyrået AFP at de nye opplysningene demper bekymringen over manglende åpenhet rundt vaksinen, som russerne allerede har begynt å rulle ut, og som er eksportert til flere land.

- Svært effektiv

De foreløpig funnene viser at vaksinen, som gis i to doser, er svært effektiv og tåles godt av deltakere over 18 år i den siste fasen av klinisk testing, sier medforfatter Inna Dolzjikova ved Russlands nasjonale forskningssenter for epidemiologi og mikrobiologi.

Ifølge Madsen har produsenten av Sputnik V-vaksinen allerede vært i kontakt med Det europeiske legemiddelkontoret (EMA) for å diskutere hvordan man skal gå videre med en eventuell EU-godkjenning av vaksinen.

Dersom EMA godkjenner vaksinen, kan den etter hvert komme til Norge. Hvor lang tid det kan ta, er avhengig av kvaliteten på dataene, sier Madsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer