Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Legen: -  Velprøvd behandling

Legen som igangsatte behandlingen av Kjell-Tore Nordli avviser at han har fått større doser enn normalt, eller at det var noe eksperimentelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): -  Dosene han fikk var helt vanlige å bruke. På internasjonal basis er det mange som har fått tilsvarende behandling. Dette er velprøvd, sier legen.

Han har ingen problemer med at saken tas opp gjennom NPE.

-  Det er et greit system i et fritt land, sier legen. I det øvrige viser han til de sakkyndige rapportene, og påpeker at de verken finner behandlingen uforsvarlig på tidspunktet, eller feil med journalen.

Norsk Pasientskadeerstatning betegner saken som komplisert fordi den er gammel, men mener Nordli ikke har krav på erstatning.

-  Vi forholder oss til journalene som finnes, og tar ikke stilling til forfalskning og mangler. Det er ikke vår rolle å drive etterforskning, sier informasjonssjef Torill Svoldal Stæhr, og understreker at saken vil bli behandlet av pasientskadenemnda om han ønsker det.

-  NPE viser til genfeil. Bør ikke helsevesenet avklare slikt før man bruker slike preparater?

-  Helsevesenet skal oppdage om pasienten er egnet til å få behandling, men i dette tilfellet var det vanskelig. Det er ikke alle forhold som kan oppdages ved rutinemessige prøver, sier Svoldal Stæhr.