Legen Adeline (28) død av corona

Adeline Fagan var nesten ferdig utdannet gynekolog da covid-19 skulle endre alt. Etter å ha behandlet syke for viruset ble hun selv smittet og døde etter to måneders kamp.

<strong>Adeline Fagan:</strong> Den 28 år gamle legen testet positivt for viruset i juli. Hun kjempet for livet i to måneder, men måtte gi tapt og døde. Foto: GoFundMe
Adeline Fagan: Den 28 år gamle legen testet positivt for viruset i juli. Hun kjempet for livet i to måneder, men måtte gi tapt og døde. Foto: GoFundMe Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Adeline jobbet til vanlig på gynekologisk avdeling på sykehuset i Houston.

Den 8. juli jobbet hun imidlertid på legevakten og behandlet flere pasienter som var smittet av covid-19, skriver People.

Allerede samme kveld begynte hun å føle seg dårlig, og det som startet som intense influensaliknende symptomer eskalerte i løpet av uka til sykehusopphold.

Måneder med behandling

Fagans søster Maureen sier i en GoFundMe-kampanje, som ble opprettet for å dekke medisinske utgifter, at hun ble plassert på respirator den 3. august, etter ukevis med forskjellige behandlinger og medisiner.

MYE FOLK: Bandet Smash Mouth samlet store folkemengder under Sturgis Motorcycle Rally. Video: KOTATV Vis mer

Det var forventet at hun ville ligge på respirator i seks til åtte uker, men allerede den 19. september delte Fagans far Brant, det tragiske budskapet om at 28-åringen var død.

Kvelden i forveien skal hun ha vist lite tegn til liv, og etter en CT-scan, skal legene ha oppdaget at hun hadde fått en massiv hjerneblødning.

- Verden stoppet

Sjansene for at hun ville overleve var minimale. Legene oppga at de har sett denne typen konsekvenser hos corona-pasienter som har blitt behandlet i lengre tid på ECMO, som er en teknikk innen intensivmedisin som benyttes for å tilføre oksygen til pasienter med alvorlig nedsatt lunge- eller hjertefunksjon.

«Vi brukte de resterende minuttene på å klemme, trøste og snakke med Adeline. Og så stoppet verden», sier søsteren.

CORONA-TEST: Marna Haugen også kjent som «komikerfrue» har vært i hardt vær etter at hun publiserte denne videoen. Video: Instagram / @Komikerfrue. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

President Donald Trump har ved flere anledninger hevdet at coronaviruset praktisk talt ikke berører unge mennesker. En ny global rapport slår fast at han tar feil.

Verdens helseorganisasjon, WHO, advarer mot unge smittespredere.

I august sa WHOs regionale leder, Takeshi Kasai, at covid-19 nå spres hovedsakelig av mennesker i 20-, 30- og 40-åra, og at mange av dem trolig ikke vet at de er smittet, ifølge The Guardian.

- Epidemien endrer seg. Folk i 20-, 30-, og 40-åra driver i økende grad spredningen. Mange er ikke klar over at de er smittet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer