Synet forbløffet legene:

Legen advarer etter dette

Kvinnen trodde hun bare hadde gått opp i vekt, og ventet med å søke hjelp. Etter hennes dødsfall går legen ut med en klar advarsel til andre.

SJOKKSYN: Den lille kvinnen på 145 centimeter veide hele 150 kilo. Da hun ble lagt inn på sykehus, tok legene umiddelbart grep. Foto: Glaucio Boechat
SJOKKSYN: Den lille kvinnen på 145 centimeter veide hele 150 kilo. Da hun ble lagt inn på sykehus, tok legene umiddelbart grep. Foto: Glaucio Boechat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En kvinne som i slutten av august fikk operert bort en 46 kilo tung svulst fra magen, er død.

Det er kvinnens lege, Glaucio Boechat, som deler de triste nyhetene.

- Jeg må dessverre informere dere om at kvinnen har dødd, etter at vårt medisinske team måtte gjennomføre en nødoperasjon, skriver Boechat i en uttalelse, gjengitt av nyhetsbyrået Jam Press.

Den 45 år gamle kvinnen fra delstaten Minas Gerais i Brasil oppsøkte legevakta fordi hun slet med kortpustethet.

Kvinnen bodde i kommunen Itaperuna i staten Rio de Janeiro, og ble derfor lagt inn på São José do Avaí-sykehuset i samme delstat.

GIGANTISK: Den lille kvinnen på 145 centimeter kom inn med en gigantisk mage. Det skulle vise seg å være livstruende. Foto: Glaucio Boechat
GIGANTISK: Den lille kvinnen på 145 centimeter kom inn med en gigantisk mage. Det skulle vise seg å være livstruende. Foto: Glaucio Boechat Vis mer

Det skrev den brasilianske TV-kanalen Globo, som er det største TV-nettverket i Latin-Amerika, i forrige uke.

- Alvorlig tilstand

Da kvinnen, som måler 145 centimeter på strømpelesten, ble undersøkt av legene, ble de lamslått av synet som møtte dem.

- Kvinnen var i en alvorlig tilstand da hun kom til sykehuset, med ekstrem kortpustethet. Hun kunne ikke engang ligge, og hadde problemer med å snakke, sier kirurg Glaucio Boechat til Globo.

KLUMP: Programlederen ble bedt om å sjekke en kul på halsen. Foto/video: Victoria Price / AP / Instagram Vis mer

45-åringen bar nemlig på en enorm svulst. I et intervju med det brasilianske underholdningsnettstedet Terra, forteller Boechat at kvinnen hadde levd med den i minst fem år.

- Hun trodde hun la på seg, sier kirurgen til nettstedet.

Svulst på 46 kilo

Da kvinnen tråkket opp på vekta, stoppet nåla på hele 150 kilogram.

45-åringen var i en så dårlig helsetilstand at legene besluttet å hasteoperere henne. Operasjonen tok flere timer. Da kirurgene la den svære massen på vekta etterpå, viste den hele 46 kilo.

Det utgjør en hel tredjedel av kvinnens kroppsvekt før operasjonen. Boechat har delt bilder fra operasjonen på Instagram.

- Det er ikke hver dag du får operere en så stor svulst!

ENORM SVULST: Slik så svulsten ut da den endelig var fjernet fra kvinnens mage. Den veide hele 46 kilo. Foto: Glaucio BoechatClick to add image caption
ENORM SVULST: Slik så svulsten ut da den endelig var fjernet fra kvinnens mage. Den veide hele 46 kilo. Foto: Glaucio BoechatClick to add image caption Vis mer

I tillegg til å fjerne selve svulsten, var kirurgene også nødt til å fjerne kvinnens livmor og hennes to eggstokker, skriver den brasilianske nettavisa Radar Amazônico.

Advarer andre

Kvinnen var på bedringens vei etter operasjonen, men søndag ble hun rammet av en hjertestopp, forteller 45-åringens lege, ifølge Globo.

Nå har legen en klar advarsel til andre:

- Det er svært viktig at du aldri ignorerer noen symptomer. Når du først oppdager dem, oppsøk legehjelp. Prøv å få en tidlig diagnose, og la de profesjonelle få behandle deg mens det fremdeles finnes tid, sier han.

Kvinnen skulle ha blitt skrevet ut av sykehuset den 12. september, dagen etter dødsfallet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer