- Legen betalte 1000 kr samleiet

SKIEN (Dagbladet): Den sextiltalte legen (56) skal ha betalt ett tusen kroner når han hadde samleie på kontoret med en ung kvinne. Den enslige kvinnen var vaskehjelp hos ham, men det er strid om hun også var pasient.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et sterkt vitneprov i Skien og Porsgrunn tingrett i går fortalte kvinnens mor at datteren hadde ligget utslått hjemme i to dager etter «behandling» hos legen.

- Datteren min ville ikke fortelle hva som hadde skjedd. Men jeg ringte til legen og spurte «hva faen han hadde gjort med henne», forklarte mora.

Et par dager seinere fikk datteren en bukett røde roser på døra. På et seinere tidspunkt fortalte hun mora at hun hadde hatt samleier med legen og fikk tusen kroner i betaling for hver gang.

Følte seg presset

Den unge kvinnen tok sitt eget liv for to år siden, men hun fortalte til sin nye lege og psykiatrisk personell at hun følte seg presset og misbrukt av legen. De vitnet i retten i går.

- Hun fortalte at hun følte at det i starten var spennende. Han var lege og hun vaskehjelp. Seinere følte hun seg veldig presset. Hun sa det var ekkelt, sa lege Gisle Roksund.

Han oppfattet det slik at hun også hadde et pasientforhold til legen han seinere ble kjent med navnet på. Til helsepersonell fortalte den unge kvinnen flere ganger at hun bar på en hemmelighet. Til slutt fortalte hun det.

Videosex

Etter at den unge kvinnen tok livet sitt, ble saken brakt inn for fylkeslege Arne-Birger Knapskog i Telemark. I retten i går sa han at han oppfattet det slik at legen og kvinnen hadde hatt et kjærlighetsforhold. Derfor la han saken i en skuff i nesten to år. Så kom en ny pasient på banen med anklager mot den 56 år gamle legen i Porsgrunn. Statens helsetilsyn overtok regien i saken og sendte begge sakene til politiet med krav om etterforskning. Det endte med at flere pasienter kom fram med hva de hadde opplevd. Politiets beslag av filmer og nakenbilder på kontoret til legen førte også til at politiet klarte å spore opp flere.

I dag sitter legen i retten, tiltalt for å ha misbrukt seks kvinner.

Bak lukkede dører fikk retten i går se en rekke sexopptak som legen har gjort av sine pasienter på kontoret. De viser samleier, underlivsundersøkelser og dildobruk på maskerte kvinner.

Flere av kvinnene skal vitne i retten i dag. Legen nekter straffskyld. Han hevder delvis at sexen var frivillig, delvis at han var syk og utilregnelig når han foretok de verste overgrepene.

VIDEOSJOKK: I går fikk Skien og Porsgrunn tingrett se de groteske sexvideoene som den tiltalte legen hadde tatt av sine pasienter. Politiførstebetjent Svein Nøklegård har vært sentral i etterforskningen.