-  Legen bør sparkes

To polititjenestemenn skjøt og skadet sønnen deres. Foreldrene til mannen (26) mener helsevesenet må ta skylda for tragedien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OGNA, Jæren (Dagbladet): -  Vi vil ikke mene noe om politiet ennå. Men vi er ikke i tvil om at helsevesenet har sviktet, sier mora.

Verken hun eller mannen vil ha navn og bilde i avisa. Men snakker gjerne om saken, for å belyse det de mener er en grov svikt i psykiatrien. Sønnen deres truet både lege og politi etter å ha forsøkt å komme inn på et sykehus en hel dag.

I går klaget familien en overlege ved Jæren distriktspsykiatriske senter (JDS) inn for Fylkeslegen. Skuddofferets mor mener at overlegen bør miste jobben fordi hun nektet å ta imot sønnen.

Avvist på sykehuset

26-åringen som nå ligger på sykehus med skuddsår i leggen og låret, har en ADHD-diagnose. Han har også hatt rusproblemer og til tider vært psykisk ustabil.

Den siste tida har han ifølge foreldrene skikket seg vel. Men etter en bilulykke i helga fikk han problemer. Etter å ha skrevet seg selv ut av sykehuset, følte han tirsdag morgen at han trengte psykiatrisk hjelp.

Ved Jæren distriktspsykiatriske senter ble han avvist, fordi de mente han trengte hjelp fra et vanlig sykehus og han hadde heller ikke henvisning fra lege. 26-åringen oppførte seg truende, og politiet ble tilkalt.

Politiet kjørte mannen til Sentralsjukehuset i Rogaland. Da heller ikke de ville ta ham imot, ble mannen kjørt hjem. Utover kvelden ble tilstanden verre, og legevakta i Hå ble tilkalt.

Gransker saken

-  Han kastet opp blod, var døsig og trodde han skulle dø. Legen tilkalte ambulanse, og legen sa han også måtte få psykiatrisk hjelp. Det var sønnen vår enig i.

Men plutselig svartnet det for 26-åringen, og han truet legen med kniv. Da politiet kom, stormet han mot dem med kniven. Da falt skuddene.

Sefo, foretok i går avhør av både politimennene og andre involverte. Samtidig etterforsker Rogaland politikammer 26-åringen og har siktet ham for trusler.

Åstedet: Politiet undersøker stedet der en 26-åring ble skutt i beinet av politiet.