Legen erklærte 92-åringen død og sendte henne til likhuset. Noen timer senere våknet hun skrikende

- Grusomt og uforklarlig.

BLE ERKLÆRT DØD: Påtalemyndighetene i Tyskland har tatt ut tiltale mot en 53 år gammel lege etter at han erklærte en 92 år gammel kvinne død. Bare noen timer senere våknet hun opp i et avkjølt rom på likhuset i byen. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
BLE ERKLÆRT DØD: Påtalemyndighetene i Tyskland har tatt ut tiltale mot en 53 år gammel lege etter at han erklærte en 92 år gammel kvinne død. Bare noen timer senere våknet hun opp i et avkjølt rom på likhuset i byen. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Påtalemyndighetene i Tyskland har tatt ut tiltale mot en 53 år gammel lege etter at han erklærte en 92 år gammel kvinne død.

Bare noen timer senere våknet hun opp i et avkjølt rom på likhuset i byen.

I mars Statsadvokat Birgit Juergens sa tirsdag ifølge nyhetsbyrået AP at legen, hvis navn ikke er offentliggjort, risikerer alt fra en bot til fengselsstraff.

Hendelsen skjedde i mars, og legen erklærte kvinnen død etter at en sykepleier fant henne uten puls og åndedrett.

Kvinnen ble så sendt til likhuset, men våknet altså opp noen timer senere. En ansatt på likhuset hørte et skrik fra et av stedet kjølerom, og ifølge Daily Mail besvimte vedkommende av sjokket.

- Grusomt og uforklarlig Etter å ha kommet til bevissthet kontaktet den ansatte medisinsk hjelp umiddelbart, og kvinnen ble ført til sykehus. Der døde hun to dager senere som følge av en hjertesykdom som ikke var relatert til episoden på likhuset.

Sjefen for pleiehjemmet der den 92 år gamle kvinnen først ble erklært død er fortvilet og stiller seg uforstående til hvordan noe slikt kunne skje.

- Dette er både grusomt og uforklarlig, sier Lother Burger.

Det har foreløpig ikke blitt fastsatt noen dato for rettsaken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer