DØDE AV OVERDOSE: Tidligere lege Roger Gundersen (62) skal ha fått dødshjelp av sin kone (54). Foto:ARNT E. FOLVIK/DAgbladet
DØDE AV OVERDOSE: Tidligere lege Roger Gundersen (62) skal ha fått dødshjelp av sin kone (54). Foto:ARNT E. FOLVIK/DAgbladetVis mer

- Legen hadde ingen dødelig sykdom

Kona (54) er siktet for å ha gitt ham en dødelig overdose.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Helsejournalene til 62 år gamle Roger Gundersen skal vise at han ikke hadde noen dødelig sykdom. Hans kone (54) er siktet for å ha gitt ham en overdose slik at han døde.

Dødelig kreftsykdom er blitt trukket fram som en mulig grunn til at 62-åringens kone skal ha hjulpet ham med å ta en overdose slik at han døde i sitt hjem i Horten. Nå har politiet trukket tilbake opplysningene om sykdommen.

Ifølge nettutgaven til Tønsbergs Blad viser en gjennomgåelse politiet har gjort av helsejournalene hans, ingen tegn til at han var dødelig syk.

Det bekrefter advokat Simen Tveten som er bistandsadvokat for mannens barn.

Journaler sår tvil

- Jeg har fått opplyst fra politiadvokat Lise Dalhaug Øhrling at journaler fra sykehus ikke bekrefter at han hadde kreft eller annen dødelig sykdom, sier Tveten til tb.no.

Politiet har siktet 62-åringens enke for å ha drept ektemannen med hans samtykke.

Politiadvokat Øhrling i Vestfold politidistrikt svarte onsdag ikke på henvendelser fra NTB, men i en pressemelding på distriktets nettsider er opplysningene om kreftsykdommen fjernet.

- Enken overbevist

Konas forsvarer, advokat Hans Petter Pedersen, sier til VG Nett at enken overfor ham har vært av den oppfatning at ektemannen var dødssyk.

- Det har vært hennes klare oppfatning at ektemannen var alvorlig kreftsyk, slik jeg har forstått henne. Hun har forklart at det var hans sterke ønske som lå bak handlingen. Det er også helt klart at hun var svært glad i sin mann, og ønsket det beste for ham, sier forsvareren.

62-åringens barn har bedt politiet ettergå opplysningene med Rikshospitalet. (NTB)