Legen kastet føflekken i søpla

Tabben kan koste Mathias Wilberg livet.

LEGETABBE KAN KOSTE LIVET: Mathias Wilberg (17) har idag ingen svulster i kroppen, men både han og familien er redd for at kreften kan komme tilbake. Da 17-åringen fikk fjernet en føflekk i 2006 kastet legen den i søpla uten videre undersøkelser. Tre år senere har kreften fått spredd seg, og idag har han bare 45 prosent sjanse for å bli frisk. Foto: Privat
LEGETABBE KAN KOSTE LIVET: Mathias Wilberg (17) har idag ingen svulster i kroppen, men både han og familien er redd for at kreften kan komme tilbake. Da 17-åringen fikk fjernet en føflekk i 2006 kastet legen den i søpla uten videre undersøkelser. Tre år senere har kreften fått spredd seg, og idag har han bare 45 prosent sjanse for å bli frisk. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Da Mathias Wilberg (17) fra Kjeller fikk fjernet en føflekk på ryggen i 2006, kastet bare legen føflekken i søpla uten videre undersøkelser. Tre år etterpå kan legetabben koste 17-åringen livet.

- Hvis føflekken hadde blitt undersøkt i 2006 ville Mathias hatt 100 prosent sjanse til å overleve. Nå er det redusert til 45 prosent. Det er bittert, sier moren Trine Wilberg til Dagbladet.

- Det er en utilgivelig og grov feil, forklarer hun.

Kreften fikk spre seg i tre år Føflekken Mathias fikk fjernet viste seg nemlig å være ondartet. Legen som undersøkte Mathias trodde det var umulig at en så ung gutt kunne ha en ondartet føflekk, og sendte ikke føflekken til videre undersøkelse.

I tre år fikk kreften spre seg i ungguttens kropp. Det hadde trolig ikke skjedd om føflekken hadde blitt sendt til patologisk undersøkelse, skriver Romerikets Blad i dag. Der hvor den tilsynelatende uskyldige føflekken var, vokste det frem en gul klump. Da bestemte familien seg for å sjekke den opp viste det seg at føflekk-kreften hadde da blitt fem millimeter stor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer