Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Legen limte igjen øynene til Amelia (7)

- Jeg fatter ikke at det er mulig, sier jentas mor.

SMERTE: Amelia (7) skulle fikse et kutt i panna, men endte opp med at legen limte igjen øynene hennes. Video: Endre Vellene / Dagbladet. Vis mer

Ei uke har gått, men fremdeles har sju år gamle Amelia smerter og limrester i øynene. Det som skulle være et raskt legebesøk etter at hun hadde fått et kutt i panna, ble i stedet en lang og smertefull affære.

For hos legen ble det besluttet at kuttet skulle lappes sammen med sårlim. Det gikk på ingen måte etter planen, skriver svenske Folkbladet.

I SMERTER: Amelias (7) tur til legen fikk en smertefull ende. Foto: Privat
I SMERTER: Amelias (7) tur til legen fikk en smertefull ende. Foto: Privat Vis mer

- Da limet skulle dryppes på huden, så sølte de med det. Jeg spurte om de ikke skulle dekke til øynene, men ble bare avfeid. Da de prøvde å dryppe på nytt, endte det tyntflytende limet i stedet i øynene hennes, forteller Amelias mor, Pia Olsson, til Dagbladet.

- Hva gjør dere?

Med det var marerittet et faktum på legekontoret i Hageby i Norrköping. Limet tørket på sekunder. Dermed var øyelokkene på begge sjuåringens øyne umulig å åpne.

- Jeg sa herregud, hva gjør dere? Dere har limt igjen øynene hennes, sier Olsson.

De neste to timene ble preget av intens smerte og mørke for jenta. Etter at legen og en sykepleier desperat hadde forsøkt å vaske limet bort med saltvann, var tålmodigheten slutt for Olsson. Ferden gikk dermed raskt videre til akuttavdelingen hos en øyespesialist.

- Her ble Amelias øyevipper klippet bort og limet fjernet. Jeg var svært bekymra, men hun klarte heldigvis å holde seg rolig, selv om hun var redd, sier mora, som roser sjuåringen.

EKKELT: En vietnamesisk mann kjente ubehag i nesen, men visste ingenting om hva som gjemte seg der inne. Reporter: Kristoffer Løkås/Dagbladet TV Vis mer

Må opereres

Da Dagbladet snakker med Olsson fredag kveld, forteller hun at siste nytt om datteras øyeproblemer, er at det vil bli gjennomført en operasjon førstkommende tirsdag. Da vil jenta bli lagt i narkose, før det vil bli gjort forsøk på å fjerne de siste limrestene som fremdeles fører til smerter og irritasjon på øynene.

Samtidig er det allerede klart at behandlingen hun fikk i etterkant av hendelsen, har ført til ytre skader på øyet. Hvorvidt det er ytterligere og større skader, vil de nye undersøkelsene avdekke.

- Foreløpig har hun vært så sensitiv for lys at det ikke har vært mulig å foreta en grundig sjekk av skaden. Det vil de gjøre i forbindelse med operasjonen på tirsdag. Hun har synet i behold, men sliter fremdeles med at det er uklart. Vi får bare krysse fingrene og håpe at det ikke er alvorlig, forteller Olsson.

OPERASJON: Amelia har fått fjernet øyevippene og kan åpne øynene. Tirsdag venter operasjon. Foto: Privat
OPERASJON: Amelia har fått fjernet øyevippene og kan åpne øynene. Tirsdag venter operasjon. Foto: Privat Vis mer

- Helt merkelig

Aftonbladet har også omtalt saken. Den svenske avisa har forsøkt å få en kommentar fra det aktuelle legesenteret, men de har foreløpig avvist å si noe om hendelsen.

Olsson forteller på sin side at hun har fått en beklagelse fra sjefen på senteret. Han skal imidlertid ha benektet at det ble brutt noen forskrifter under behandlingen av kuttet.

- Jeg ble fortalt at det ikke er noen pålagt prosedyre å beskytte øynene under bruk av sårlim. Det virker helt merkelig for meg, når man ser hva som kan skje. Men nå får vi bruke tida på å få Amelia frisk, så får vi se hva vi skal gjøre med selve saken etterpå, sier Olsson.