Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Legen sexmisbrukte 16 kvinner

Pasienten kom inn med hjernerystelse, legen undersøkte underlivet. Dette og en rekke andre overgrep skal ha foregått på et legekontor i en liten kommune på Hordaland. Helsetilsynet var orientert, men grep ikke inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er legen i 40-åra tiltalt og fratatt lisensen. Blir mannen kjent skyldig kan han få opptil fem års fengsel.

Nedverdigende

16 kvinner mellom 20 og 35 år fant behandlingen så nedverdigende at de anmeldte legen. Under legebesøket skal han ha krevd å undersøke helt andre kroppsdeler enn de pasienten klaget over. Underlivsundersøkelser og endetarmsprøver hørte med i behandlingen av hjernerystelser og halebeinskader, mente mannen. Han argumenterte heftig for at slike undersøkelser var viktig for allmenntilstanden. Kyss og intimbeføling også.

Grep ikke inn

Fem av overgrepene skal ha skjedd mens mannen var turnuskandidat i en kommune Indre Sogn i 1997. Legen fikk varsel om suspenjon fra Statens Helsetilsyn. Men mannen flyttet bare på seg og startet på nytt som kommunelege 11 i en av Bergens nabokommuner. Statens helsetilsyn varslet aldri kommunen om hans fortid i Indre Sogn.

Etter bare en måned var han anmeldt av fem kvinner til. Det stoppet ham ikke, ifølge ytterligere seks kvinner.

Utnyttet sin stilling

Legen skal ha utnyttet sin stilling for å skaffe seg utuktig omgang med seks kvinner. Han er også tiltalt for å ha utsatt ti av pasientene for utuktige handlinger. Rettssaken vil trolig gå for lukkede dører til høsten.