TILGRISET: En av de øverste lederne i Helseøkonomiforvaltningen (HELFO) fant i februar PC-tastaturet og kontorstolen tilgriset av urin. En lege som da var ansatt i HELFO ble anklaget for å stå bak. Foto: Eirik Helland Urke
TILGRISET: En av de øverste lederne i Helseøkonomiforvaltningen (HELFO) fant i februar PC-tastaturet og kontorstolen tilgriset av urin. En lege som da var ansatt i HELFO ble anklaget for å stå bak. Foto: Eirik Helland UrkeVis mer

Legen skal ha urinert på sjefens tastatur. Så fikk han sluttpakke

Sterke anklager fra HELFOs toppsjef Jan Mathisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de øverste sjefene i Helseøkonomiforvaltingen (HELFO) fant en mandag i februar i år kontorstolen og pc-tastaturet tilgriset av urin.
Mistanken falt straks på en ansatt lege, som i et hastevedtak ble suspendert fra stillingen.

Dette går fram i et oppsiktsvekkende brev fra toppsjefen i HELFO, Jan Mathisen, som ble skrevet i februar.

- Vanvittig For å finne ut hvem som sto bak urineringen, kontaktet ledelsen vaktmesteren og skaffet tilgang til loggen over hvem som hadde vært inne i bygningen i løpet av helgen.

«Denne loggen viser at du gikk inn i bygningen søndag 12. februar kl 15.14», heter det i brevet fra Mathisen.

Det henvises også til en krangel om timelister mellom legen og sjefen. Legen skal også tidligere skal ha vist manglende vilje til å innordne seg.

«Med bakgrunn i tidligere historikk og e-postutveksling denne aktuelle søndagen, er det begrunnet mistanke om at du har tatt deg inn på NNs kontor og urinert», heter det i brevet.

- Helt vanvittig - Det var litt av et spørsmål, sier legens sjef da Dagbladet ringer, og henviser raskt til HELFOs informasjonsavdeling.

HELFO-sjef Jan Mathisen og hans informasjons-stab vil heller ikke svare på Dagbladets spørsmål, blant annet om han står ved påstanden om tastatur-urinering.

HARDE ANKLAGER: Urinerings-anklagene mot legen kommer fram i et brev fra HELFOs toppsjef Jan Mathisen. Foto: Skatt Sør
HARDE ANKLAGER: Urinerings-anklagene mot legen kommer fram i et brev fra HELFOs toppsjef Jan Mathisen. Foto: Skatt Sør Vis mer

- Vi har ikke anledning til å kommentere personalsaker, sier Mathisen.

Legen kommenterer derimot gjerne. Vedkommende husker ikke brevet, men har derimot anklagene om urinering friskt i minne.
- Det er helt vanvittig. Bare tull, sier legen til Dagbladet.

Sluttpakke Ifølge legen er en langvarig, betent personalkonflikt med mye faglig uenighet bakgrunnen for det som skjedde i februar. Konflikten skal ha endt kort etter, da Legeforeningen ble koblet inn og framforhandlet en sluttpakke.

- Jeg fikk ei full årslønn, sier legen, som også sier at det ikke har blitt noe av politianmeldelsen det ble truet med.
HELFO-sjef Jan Mathisen vil ikke kommentere hvorfor legen fikk en slik sluttpakke.