Legen snakker ut om bildet som gikk verden rundt: - Først omstiller man seg og jobber. Reaksjonen kommer etterpå

Legen var i ferd med å dra hjem fra jobb da lastebilen pløyde inn i menneskemengden i Stockholm.

SNAKKER UT: Joakim Nordahl jobber som ortopedkirurg ved Cityakuten like ved åstedet for terrorangrepet i Stockholm fredag. Etter hendelsen har han kunne se hvordan bildet av ham har spredd seg rundt hele verden. Foto: Urban Andersson / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB scanpix
SNAKKER UT: Joakim Nordahl jobber som ortopedkirurg ved Cityakuten like ved åstedet for terrorangrepet i Stockholm fredag. Etter hendelsen har han kunne se hvordan bildet av ham har spredd seg rundt hele verden. Foto: Urban Andersson / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fire personer mistet livet i terrorangrepet i Stockholm fredag, da en lastebil braste inn i en folkemengde i Drottninggatan.

Ikonisk bilde

I kaoset som fulgte er det spesielt ett bilde som har gjort inntrykk og blitt spredd rundt hele verden. Bildet av den 53 år gamle legen Joakim Nordahl.

Han jobber i mottaket på Cityakuten, like ved åstedet, og var i ferd med å gjøre seg klar for å dra hjem etter endt arbeidsdag da de fikk beskjed om at en lastebil hadde kjørt på mennesker, skriver Aftonbladet.

Ute på plassen ble de møtt av skadde og døde mennesker. Nordahl og hans sju kolleger delte seg opp og forsøkte å identifisere hva som var mest akutt.

- Når man havner i en sånn situasjon vet man aldri hva som venter. Det første man gjør er å forsøke å skaffe seg et overblikk, sier Nordahl til Expressen.

Det var liten tid til å tenke.

- Man føler nok ikke så mye, man omstiller seg og gjør en jobb først, sier Nordahl.

Privatpersoner hjalp til

Til plassen kom både leger i sivilt og folk fra andre klinikker i området.

- Også privatpersoner hjalp til, selv om de ikke hadde noen kobling til ofrene. Det var virkelig mitt inntrykk at folk stilte opp, sier Nordahl, som fremhever hvor viktig det er med mennesker som bistår gjennom å være tilstede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer