Legen tok på seg «skylda»

Ålesund (NTB-Kjell Herskedal): Legen Lars Aanestad Ørstavik i Herøy tok onsdag på seg «skylda» for noen av de fysiske skadene Therese Rødseth var blitt påført i 1981, før hun døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Eks-kona: - Sveinung var snill og omsorgsfull

I retten kom han også med sterke beskyldninger mot sykehuset i Ålesund.

Om kvelden 21. september kom Sveinung og May Britt Rødseth til ham med fem måneder gamle Therese. Therese var da livløs, og Ørstavik satte straks igang opplivingsforsøk. Dette ble gjort med munn mot munn-metoden og hjertemasasje. Det lyktes Ørstavik i å få det lille barnet til å puste igjen.

Helikopter ble budsendt, men på vei ned trappene fra legekontoret med Therese i armene snublet Ørstavik og Thereses hode fikk en skrens mot bøylen på båra som stod klar utenfor. Dette kan ha påført henne hodeskader.

Holdt hardt

Han fortalte i retten at hudavskrapinger som er beskrevet i obduksjonsrapporten også kan være påført av ham under den ca. en time lange transporten til sykehuset. Han måtte da holde nokså hardt i hodet hennes mens han fortsatte arbeidet med å holde liv i jenta.

- Jeg forårsaket ikke barnets død, men det som skjedde under forsøket på å berge henne kan forklare noen av skadene jenta er påført og som er beskrevet i obduksjonsrapporten, understreket legen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer