Legen truer Helene (63) med operasjonsnekt

Hvis hun ikke trekker tilbake klagen hun har sendt Norsk pasientskadeerstatning etter sykehusinfeksjon.

TRUET: Helene Magnussen (63) fra Nordfjordeid fikk sjokk da legen ville true henne fra å klage sykehusinfeksjonen til Norsk pasientskadeerstatning. Foto: Anna Wuttudal/Fjordabladet
TRUET: Helene Magnussen (63) fra Nordfjordeid fikk sjokk da legen ville true henne fra å klage sykehusinfeksjonen til Norsk pasientskadeerstatning. Foto: Anna Wuttudal/Fjordabladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Helene Magnussen fra Nordfjordeid er svært opprørt over at en lege i Helse Førde prøver å få henne til å trekke en sak om pasientskadeerstatning.

- Det var ikke til å misforstå. Dersom jeg ikke trekker tilbake saken, får jeg ikke ny operasjon, sier hun til Fjordabladet.

9. februar skal Magnussen etter planen opereres i leggen, for å få orden på vond rygg og hoftesmerter. Nå er hun ikke sikker på om det blir noe av.

- Helt sjokkert 6. januar ringte nemlig en lege fra Sentralsjukehuset i Helse Førde til Helene Magnussen.

Legen ga uttrykk for at han var skuffet over at hun har meldt problemer knyttet til en sykehusinfeksjon hun fikk etter en leggoperasjon inn til Norsk pasientskadeerstatning (NPE).

- Han sa rett ut at dersom jeg ikke trekker klagen tilbake, ville ikke han gi meg ny leggoperasjon i februar. Jeg ble helt sjokkert, sier Helene  Magnussen til Dagbladet.

Hun sa til legen at infeksjonen hun hadde fått ikke var hans feil, uten at det fikk ham på mildere tanker.

- Legen sa at han ikke ville påføre arbeidsgiveren et tap, sier Magnussen som ikke ønsker å navngi legen.

Konstant katarr Hun valgte å klage stafyllokokkinfeksjonen inn til NPE fordi dette er tredje gang hun har fått sykehusinfeksjon etter inngrep på sentralsykehuset.

- Jeg sliter fremdeles med restplager som følge av infeksjonen. Selv om jeg går fra kur til kur, har jeg konstant blærekatarr, og jeg føler meg sliten, sier 63-åringen til Dagbladet.

Fastlegen hennes er også sjokkert over behandlingen hun har fått fra legen på sykehuset, og har nå sendt søknad til Haukeland universitetssykehus i håp om at hun kan få operasjon der.

Magnussen mener det bryter med all etikk at legen ville true henne fra å klage til NPE.

- Ikke en gang i krig har jeg hørt om dette. Når fienden blir såret, blir også han tatt hånd om, sier 63-åringen.

Undersøker saken Fagdirektør Hans-Johan Breidablik i Helse Førde sier til Dagbladet at som prinsipp skal det aldri skje at en lege truer med behandlingsnekt slik Magnussen beskriver.

Nå vil ledelsen finne ut hva som er det faktiske forløpet.

- Vi tar den inn i vårt ordinære system, og undersøker hva som har skjedd i denne saken. Dersom det er begått urett fra vår side, vil vi ordne opp i det, sier Breidablik til Dagbladet.

INFEKSJON: Tre ganger har Helene Magnussen fått sykehusinfeksjon etter inngrep på sentralsykehuset.
INFEKSJON: Tre ganger har Helene Magnussen fått sykehusinfeksjon etter inngrep på sentralsykehuset. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer