Legendarisk fysiker meldt til sitt første besøk i Norge

Stephen Hawking (74) til Starmus-festivalen i Trondheim.

TRONDHEIM NESTE:  Stephen Hawking, Queen-gitarist og  astrofysiker  Brian May and den russiske astronauten  Aleksei Leonov på sommerens  Starmus festival i Santa Cruz de Tenerife. Foto: RAMON DE LA ROCHA, EPA/NTB Scanpix.
TRONDHEIM NESTE:  Stephen Hawking, Queen-gitarist og  astrofysiker  Brian May and den russiske astronauten  Aleksei Leonov på sommerens  Starmus festival i Santa Cruz de Tenerife. Foto: RAMON DE LA ROCHA, EPA/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den britiske fysikeren og professoren Stephen Hawking (74) er kommer til Starmus-festivalen i Trondheim neste sommer.

Det vil bli den verdenskjente astrofysikeren første besøk i Norge.

Starmus-festivalen, som går av stabelen fra 18. til 23. juni, er en vitenskaps- og musikkfestival som tre ganger tidligere er blitt arrangert på Kanariøyene.

I 2017 flyttes den til Trondheim og det er ventet at flere nobelprisvinnere, forskere og musikere i verdensklasse kommer.

Starmus-festivalen ble første gang arrangert i 2011, initiert av astrofysikeren Garik Israelian og Queen-gitarist og astrofysiker Brian May.

Målet er å gjøre vitenskap og kunst tilgjengelig for offentligheten.

- Festivalen vil gi Norge et internasjonalt utstillingsvindu for vitenskap, teknologi, utdanning og kultur. Den vil sette Norge som kunnskapsnasjon på verdenskartet, og være en viktig arena for å profilere NTNU, som er vårt største universitet. Jeg har store forventninger til hva Trondheim og NTNU kan få til, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en pressemelding.

Ifølge Adresseavisen står også produsenten og musikeren Brian Eno på gjestelisten neste år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer