TRONDHEIM NESTE:  Stephen Hawking, Queen-gitarist og  astrofysiker  Brian May and den russiske astronauten  Aleksei Leonov på sommerens  Starmus festival i Santa Cruz de Tenerife. Foto: RAMON DE LA ROCHA, EPA/NTB Scanpix.
TRONDHEIM NESTE:  Stephen Hawking, Queen-gitarist og  astrofysiker  Brian May and den russiske astronauten  Aleksei Leonov på sommerens  Starmus festival i Santa Cruz de Tenerife. Foto: RAMON DE LA ROCHA, EPA/NTB Scanpix.Vis mer

Legendarisk fysiker meldt til sitt første besøk i Norge

Stephen Hawking (74) til Starmus-festivalen i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske fysikeren og professoren Stephen Hawking (74) er kommer til Starmus-festivalen i Trondheim neste sommer.

Det vil bli den verdenskjente astrofysikeren første besøk i Norge.

Starmus-festivalen, som går av stabelen fra 18. til 23. juni, er en vitenskaps- og musikkfestival som tre ganger tidligere er blitt arrangert på Kanariøyene.

I 2017 flyttes den til Trondheim og det er ventet at flere nobelprisvinnere, forskere og musikere i verdensklasse kommer.

Starmus-festivalen ble første gang arrangert i 2011, initiert av astrofysikeren Garik Israelian og Queen-gitarist og astrofysiker Brian May.

Målet er å gjøre vitenskap og kunst tilgjengelig for offentligheten.

- Festivalen vil gi Norge et internasjonalt utstillingsvindu for vitenskap, teknologi, utdanning og kultur. Den vil sette Norge som kunnskapsnasjon på verdenskartet, og være en viktig arena for å profilere NTNU, som er vårt største universitet. Jeg har store forventninger til hva Trondheim og NTNU kan få til, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en pressemelding.

Ifølge Adresseavisen står også produsenten og musikeren Brian Eno på gjestelisten neste år.

(NTB).