Legene: - Alt gikk på skinner

Den krevende førsteetappen på veien til å bli frisk er over for kong Harald og overlegene Trygve Talseth og Håkon Wæhre. Nå er de glade for at alt gikk etter planen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alt gikk på skinner. Vi er glade og lettet alle sammen, sier overlege Trygve Talseth halvannen time etter at han og kollega Wæhre kunne forlate operasjonsstua med kong Harald og de 13 andre i operasjonsteamet.

Under en time etter at operasjonen var avsluttet, slo kongen opp øynene for første gang etter det fem og en halv time lange inngrepet.

Også kongen ga raskt uttrykk for lettelse over at alt hadde gått bra.

Legene var i tydelig godt humør da de møtte pressen.

- Ingen tegn til spredning av kreften. Prognosene er de aller beste. De endelige resultatene av prøvene får vi om 14 dager, var den meget oppløftende beskjeden til dronning Sonja. Også den øvrige kongefamilien ble informert om de gode utsiktene umiddelbart etter operasjonen.

- Kongen har tatt dette utrolig godt. Han har ikke vært nervøs. Han har rett og slett imponert meg de siste to ukene, sier Trygve Talseth (57) ved Rikshospitalet, som bedyrer at å operere kongen ikke var noen spesiell nervepåkjenning for ham eller resten av teamet:

- Det eneste som har gjort meg ekstra nervøs, er dette, sa en lattermild Talseth og skuet ut over et fullsatt presseautitorium.

FORNØYDE: Overlegene Håkon Wæhre (t.v.) og Trygve Talseth ledet arbeidet med å operere kong Harald i går. To ganger daglig den kommende uka kommer sykehuset sammen med informasjonssjef Wenche Rasch (t.h.) til å informere om kongens helse.