Synet forbløffet legene:

Legene har aldri sett liknende

Da kvinnen først oppsøkte legevakta, var hun nær døden. NB! Vi advarer om sterke inntrykk.

SJOKKSYN: Den lille kvinnen på 145 centimeter veide hele 150 kilo. Da hun ble lagt inn på sykehus, tok legene umiddelbart grep. Foto: Glaucio Boechat
SJOKKSYN: Den lille kvinnen på 145 centimeter veide hele 150 kilo. Da hun ble lagt inn på sykehus, tok legene umiddelbart grep. Foto: Glaucio Boechat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En 45 år gammel kvinne fra delstaten Minas Gerais i Brasil oppsøkte legevakta i slutten av august fordi hun slet med kortpustethet.

Kvinnen bor i kommunen Itaperuna i staten Rio de Janeiro, og ble derfor lagt inn på São José do Avaí-sykehuset i samme delstat.

Det skriver den brasilianske TV-kanalen Globo, som er det største TV-nettverket i Latin-Amerika.

- Alvorlig tilstand

Da kvinnen, som måler 145 centimeter på strømpelesten, ble undersøkt av legene, ble de lamslått av synet som møtte dem.

- Kvinnen var i en alvorlig tilstand da hun kom til sykehuset, med ekstrem kortpustethet. Hun kunne ikke engang ligge, og hadde problemer med å snakke, sier kirurg Glaucio Boechat til Globo.

45-åringen bar nemlig på en enorm svulst. I et intervju med det brasilianske underholdningsnettstedet Terra, forteller Boechat at kvinnen hadde levd med den i minst fem år.

- Hun trodde hun la på seg, sier kirurgen til nettstedet.

Da kvinnen tråkket opp på vekta, stoppet nåla på hele 150 kilogram.

GIGANTISK: Den lille kvinnen på 145 centimeter kom inn med en gigantisk mage. Det skulle vise seg å være livstruende. Foto: Glaucio Boechat
GIGANTISK: Den lille kvinnen på 145 centimeter kom inn med en gigantisk mage. Det skulle vise seg å være livstruende. Foto: Glaucio Boechat Vis mer

Ble hasteoperert

Man mistenkte at svulsten var årsaken til kvinnens kortpustethet. Legene besluttet derfor at den skulle fjernes umiddelbart.

- Tilstanden var alvorlig. Om vi ikke hadde operert, kunne hun ha fått pustestans, sier Boechat til Terra.

Kvinnen ble kjørt rett inn på operasjonsrommet, der Glaucio Boechat og hans team på rundt 12 andre kirurger ventet med skalpellene.

- Det var mellom 13 og 15 personer i operasjonssalen. Hele sykehuset mobiliserte for å gjennomføre denne operasjonen, sier Boechat.

OPERASJON: Operasjonssalen var fylt med folk da 45-åringen ble lagt under kniven. Foto: Glaucio Boechat
OPERASJON: Operasjonssalen var fylt med folk da 45-åringen ble lagt under kniven. Foto: Glaucio Boechat Vis mer

Kirurgen har mer enn 20 års erfaring, ifølge Globo.

- Det er den største svulsten jeg har operert, og i hvert fall en av de største jeg har fjernet, slår Boechat fast overfor lokalpressen.

Veide 46 kilo

Operasjonen tok flere timer, men var vellykket. Da kirurgene la den svære massen på vekta etterpå, viste den hele 46 kilo.

Det utgjør en hel tredjedel av kvinnens kroppsvekt før operasjonen. Boechat har delt bilder fra operasjonen på Instagram.

- Det er ikke hver dag du får operere en så stor svulst!

I tillegg til å fjerne selve svulsten, var kirurgene også nødt til å fjerne kvinnens livmor og hennes to eggstokker, skriver den brasilianske nettavisa Radar Amazônico.

ENORM SVULST: Slik så svulsten ut da den endelig var fjernet fra kvinnens mage. Den veide hele 46 kilo. Foto: Glaucio Boechat
ENORM SVULST: Slik så svulsten ut da den endelig var fjernet fra kvinnens mage. Den veide hele 46 kilo. Foto: Glaucio Boechat Vis mer

Boechat og legeteamet tror at svulsten har oppstått i kvinnens livmor, men de venter fremdeles på svar fra biopsiprøver for å bekrefte teorien.

Svarene kan forventes om rundt 20 dager.

I mellomtida er kvinnen på bedringens vei - og mange kilo lettere.

- Kvinnen blir bedre litt etter litt, og hun kommer seg fortere enn hva vi hadde ventet oss, sier Boechat til Radar Amazônico.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer