Legene kjemper for jentas liv

BERGEN (Dagbladet): Da barnefaren (40) kjørte ned og drepte samboeren sin i går, fikk samtidig deres tre uker gamle baby som lå i barnevogna, alvorlige hodeskader i sammenstøtet. Legene sier likevel nå at sjansen for at hun overlever er større enn at hun vil dø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lokalmiljøet i Olsvik i Bergen er i sjokk etter fredagens tragedie, da den 40 år gamle mannen kjørte ned sin 29-årige samboer med bil mens hun trillet parets tre uker gamle datter i barnevogn.

Den tre uker gamle jentebabyen ble kastet ut av barnevogna og ble raskt plukket opp av naboen Gudmund Storhaug. Luftambulansens helikopter fraktet barnet til akuttmottaket på Haukeland sykehus.

Alvorlig hodeskade

- Helikopteret landet på en liten plass rett utenfor inngangen til sykehuset for å spare tid. De gjorde en fantastisk innsats som jeg aldri har hørt maken til før, sier lensmann Harald Andersen.

Politiet har fått opplyst at den tre uker gamle jenta har fått en alvorlig hodeskade med blødninger rundt hjernen, men legene på intensivavdelingen på Haukeland sykehus sier det er større sannsynlighet for at hun overlever enn at hun dør av skadene.

- Trenger omtanke

Lensmann Harald Andersen i Laksevåg sier at det trolig vil bli opp til avdødes familie å ta seg av barnet.

- Dette kan jeg ikke si sikkert, men generelt er det nærmeste familie som vil ta seg av etterlatte når slike situasjoner oppstår, sier Andersen.

- Det som har skjedd mellom barnets mor og far gjør at barnet trenger all mulig støtte og omtanke under oppveksten, sier sokneprest Nils Peder Kjetså i Olsvik menighet til Dagbladet.

- Avdødes familie har blitt fryktelig rammet, og all vår medfølelse går til dem. Men det er også en annen side her. Vi må ikke glemme gjerningsmannen og hans familie, sier sokneprest Kjetså.

Tøft for vitnene

Han vedgår at det er vanskelig å snakke om tilgivelse etter et så brutalt drap som det i Olsvikåsen fredag.

- Det kan ta lang, lang tid å tilgi slike handlinger, påpeker han.

I går samlet politi og vitnene som kom først til stedet seg til en debriefing i Olsvik kirke.

- Jeg vil ikke si noe konkret om hvordan de reagerer på det som har skjedd og hvordan de opplevde situasjonen. Men en kan jo selv tenke seg hvordan det må føles å være vitne, eller komme til åstedet rett etter at noen har tatt livet av et annet menneske, sier soknepresten.

<B>OPPSØKTE ÅSTEDET:</B> Patricia Schmersel var sammen med sønnen Torkjell Fosse en av de mange i nabolaget som oppsøkte åstedet for ugjerningen i går.
<B>ÅPENHET:</B> Sokneprest Nils Peder Kjetså råder alle berørte av tragedien til å dele opplevelsene med venner og familie.