Legene kjemper for livet til gutten med seks bein

Ekspert mener dette er to barn, ikke ett.

TO BARN: Ifølge direktøren for det nasjonale institutt for barnehelse i Karachi er ikke dette én baby, men to. Foto: AFP/NICH/NTB Scanpix
TO BARN: Ifølge direktøren for det nasjonale institutt for barnehelse i Karachi er ikke dette én baby, men to. Foto: AFP/NICH/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag skrev Dagbladet om gutten som ble født med seks ben, i byen Sukkur i Pakistan.

Etter fødselen ble det i lokale medier meldt om at både mor og sønn hadde det bra etter forholdene, men familien så etter et sykehus som kan operere bort de overflødige beina.

Nå kjemper leger i Pakistan for å redde livet til gutten, skriver Sky News.

To babyer Gutten er sønn av Imran Sheikh, en lokal røntgentekniker, og kona.

- Det er ikke én baby, men to. En av dem er prematur - født for tidlig, sier direktøren for det nasjonale institutt for barnehelse i Karachi Jamal Raza til Sky News.

Undersøker gutten En lege som ønsker å være anonym sier de ekstra beina er et resultat av en genetisk sykdom som treffer én av en million eller flere spebarn.

- Legene undersøker barnet for å planlegge den nødvendige behandlingen for å redde barnets liv og sikre at gutten får leve et normalt liv, sier legen.

Hadde ikke råd Etter fødselen fryktet foreldrene at de ikke hadde råd til å gi sønnen behandlingen han trenger.

- Jeg håper menneskevenner eller myndighetene trår til og vil hjelpe til økonomisk, bønnfalte Sheik gjennom lokale medier.

Nå er barnefaren takknemlig for at sønnen nå blir behandlet.

- Vi er en fattig familie. Jeg takker regjeringen for hjelp til å behandle babyen min, fortalte han til media, ifølge Sky News.

Jente med åtte lemmer I 2005 ble den indiske jenten Lakshmi Tatma født med fire armer og fire ben. Det åttelemmede spedbarnet ble tilbedt blant lokale innbyggere som reinkarnasjonen av den hinduistiske, firearmede guden Vishnu.

To år seinere gjennomgikk hun en vellykket 27 timer lang operasjon, der tvillingkroppen ble fjernet.

KJEMPER FOR LIVET: Legene gjør det de kan for å sikre at barnet får leve et normalt liv.  Foto: Reuters/Stringer/NTB Scanpix
KJEMPER FOR LIVET: Legene gjør det de kan for å sikre at barnet får leve et normalt liv. Foto: Reuters/Stringer/NTB Scanpix Vis mer