Legene kunne ikke skjønne hva som gjorde Kevin syk. Bare én mann har fått diagnosen før ham

- Et mysterium.

SJELDEN DIAGNOSE: Kevin Breens liv sto i fare, men til slutt fant legene ut at han hadde en uhyre sjelden sykdom. Foto: GoFundMe
SJELDEN DIAGNOSE: Kevin Breens liv sto i fare, men til slutt fant legene ut at han hadde en uhyre sjelden sykdom. Foto: GoFundMe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da 44 år gamle Kevin Breen fra Michigan i USA ble syk i romjula i fjor, hadde han aldri sett for seg hvordan livet hans skulle se ut tre måneder senere.

Noen dager etter at han kjente de første magesmertene, hadde han ikke lenger noe valg. Han måtte legges inn på sykehuset med det han selv beskriver som uutholdelige magesmerter.

Men legene slet lenge med å finne ut av hva Breen led av. Helt til de avdekket en diagnose som nesten er statsistisk umulig.

Foto: GoFundMe
Foto: GoFundMe Vis mer

Et mysterium

Elizabeth Steensma er en av legene som tok imot Breen. Hun forteller at 44-åringen var alvorlig syk.

- Han var en av de sykeste pasientene jeg noen gang har tatt hånd om. Det var et mysterium, sier hun til Wood TV.

Etter å ha undersøkt mageområdet fant legene store mengder puss.

Breen opplevde organsvikt mens legene forsøkte å finne en diagnose, og i et forsøk på å redde disse organene omdirigerte de blodomløpet hans.

Det førte til at at hendene og føttene hans visnet hen og døde.

Men så fant legene et hint som hjalp dem på rett vei. Et utslett på brystet hans.

Streptokokker

Både legene og familien var klar over at sønnen i huset hadde hatt en streptokokkinfeksjon i halsen. De kjørte nå en streptokokktest på Breens mage, og fikk positivt svar.

Foto: GoFundMe
Foto: GoFundMe Vis mer

Det viste seg at infeksjonen hadde migrert fra halsen hans og ned i magen. Dette var noe kroppen hans ikke klarte å kjempe mot.

Steensma hevder at hun bare har funnet ett annet tilfelle i den medisinske litteraturen hvor en mann har opplevd at streptokokkinfeksjonen har forflyttet seg til magen. Dette er vanligere blant kvinner, men likevel en uhyre sjelden diagnose.

- Livene forandret

Breen har nå omsider kommet hjem igjen. Han er mye bedre, men hendene og føttene hans lar seg ikke redde. Han må amputere.

Likevel lar han seg ikke knekke. Breens kone forteller at familien prøver så godt de kan å gjøre det beste ut av situasjonen.

- Livene våre kommer til å være forandret for alltid, men det trenger ikke nødvendigvis være en uting. Det blir hva vi gjør det til. Vi må være positive, sier hun.

Onsdag ble den første av de fire amputasjonene gjennomført, og nå har familien satt opp en crowdfunding-side for å samle penger til å dekke sykehusregningene.

Så langt har de samlet inn 87 500 dollar - noe som tilsvarer i overkant av 750 000 norske kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer