Legene mener hun er hjernedød. Foreldrene kjemper for å holde respiratoren på. Nevrolog: - De misforstår

- Vanskelig type saker.

I KOMA: Sykehuset mener Mirranda Grace Lawson er hjernedød. Familien mener hun er i bedring, og kjemper for at hun fortsatt skal få behandling. Foto: Patrick Lawson / AP / NTB scanpix
I KOMA: Sykehuset mener Mirranda Grace Lawson er hjernedød. Familien mener hun er i bedring, og kjemper for at hun fortsatt skal få behandling. Foto: Patrick Lawson / AP / NTB scanpix

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Saken om to år gamle Mirranda Grace Lawson fra Richmond i Virginia i USA har skapt overskrifter i både amerikanske og internasjonale medier, blant annet Dagbladet i går.

Den lille jenta falt i koma etter at hun satte fast et popcorn i halsen. Legene på sykehuset som behandler henne mener hun er hjernedød, og vil gjennomføre en test for å få det endelig bekreftet.

Foreldrene hennes kjemper mot dette, og har anket saken til høyesterett i delstaten, for å sikre at respiratorene ikke skrus av.

Handler om tillit

Morten Horn, overlege i nevrologi ved OUS Ullevål, sier denne typer saker er vanskelige.

- Foreldrene stoler ikke på helsepersonellet, og stoler da heller ikke på testene helsepersonell gjør. Dette viser hvor utrolig viktig det er med tillit i slike saker: pasienter og pårørende er prisgitt kompliserte medisinske vurderinger som de selv ikke har mulighet til å overprøve. Da blir det avgjørende at helsepersonell har tillit hos de pårørende, og gjør seg fortjent til tilliten, skriver Horn i en e-post til Dagbladet.

Han beskriver testen sykehuset ønsker å utføre, en såkalt apnoe-test, slik:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer