Legene og familien trodde Scott (61) var hjernedød

Familien tok avskjed og valgte å koble fra de livsnødvendige oksygenslangene. Så våknet Scott til live igjen.

STERKT ØYEBLIKK: T. Scott Marr og dattera Preston Marr (t.v) bryter sammen under en pressekonferanse hvor barna fortalte om de vanskelige valgene de måtte ta da faren lå livløs i sykehussenga. Foto: Kent Sievers/Omaha World-Herald/AP.
STERKT ØYEBLIKK: T. Scott Marr og dattera Preston Marr (t.v) bryter sammen under en pressekonferanse hvor barna fortalte om de vanskelige valgene de måtte ta da faren lå livløs i sykehussenga. Foto: Kent Sievers/Omaha World-Herald/AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Legene var overbevist om at firebarnsfaren T. Scott Marr fra Omaha i den amerikanske delstaten Nebraska ble rammet av hjerneslag. De mente at om de vekket ham opp igjen, ville hjerneskadene være så store, at han ikke ville fungere som normalt, skriver Omaha World-Herald.

T. Scott Marr ble innlagt på sykehuset 12. desember etter at familien fant ham liggende livløs i senga. Han ble fraktet til sykehuset hvor han gjennomgikk behandling på intensivavdelingen.

Vanskelig valg

Legene så ingen forbedring etter behandlingen. De fryktet at hevelsene i hodet ville føre til at han fikk meget alvorlige hjerneskader som vanskelig ville la seg trene opp til at han kunne bli frisk, skriver nyhetsbyrået AP.

Hans datter Preston Marr sa familien ble stilt overfor et meget vanskelig valg.

- Han sa alltid at han ikke ville at familien skulle se ham ligge livløs i en sykehusseng eller på en institusjon, sier datteren ifølge Independent.

Ville ikke leve kunstig

Marr hadde vært krystallklar på om hvis noe slikt kom til å skje med ham, ville han ikke holdes kunstig i live.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer