Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Legene oppdaget ikke brudd i ryggen

STAVANGER (Dagbladet): Hun falt av hesten og ble fraktet i bevisstløs tilstand til Notodden sykehus. Etter 24 timer ble Linda Dalviken (22) utskrevet. Hun fikk med seg 100 Paralgin Forte. Ingen ved sykehuset hadde oppdaget at ryggen var brukket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først et halvt år seinere, etter at Linda var begynt som student ved Høgskolen i Stavanger, avslørte røntgenpersonalet ved Sentralsykehuset i Rogaland sykehustabben:

Det som legene ved Notodden sykehus trodde var en brist i ryggen, var noe langt mer: Ryggen hennes var brukket etter fallet fra hesteryggen, og bruddet har grodd skeivt.

Avdelingsoverlege Hans Thomas Fjære ved kirurgisk avdeling på Notodden sykehus mener Lindas ryggskader ikke krevde behandling, og at sykehuset følgelig ikke har gjort noe galt.

Dette slo Fjære fast overfor Linda i går etter å ha gått gjennom hennes pasientjournal.

- Jeg har aldri vært innlagt på sykehus tidligere, og har vel hatt en naiv tiltro til helsevesenet. Jeg trodde de tok vare på meg, sier Linda Dalviken (22) til Dagbladet.

Brist

16. juli i fjor ble hun kastet av hesten og mistet bevisstheten. Ambulansepersonellet som hentet henne, utviste stor forsiktighet da de skjønte at Linda hadde skadd ryggen, er hun blitt fortalt i ettertid.

En svensk legestudent som var utplassert ved Notodden sykehus, forklarte Linda at hun muligens hadde en brist i ryggen. Dette kunne han konstatere etter å ha sett på røntgenbildene. Men ryggen ville være i orden igjen etter noen måneder, forsikret turnuskandidaten.

Hun fikk 100 Paralgin Forte med seg hjem, mot de konstante ryggsmertene.

Om lag et halvt år seinere dro hun til Sentralsykehuset i Rogaland (SiR) for å ta nye røntgenbilder.

Hun var fremdeles ikke kvitt ryggsmertene. Beskjeden hun fikk av røntgenpersonalet på SiR sjokkerte henne: Bildene viste at ryggen hadde vært brukket likevel.

Grodd skeivt

- I løpet av det halve året siden ulykken har bruddet grodd skeivt, en virvel er dessuten komprimert mot venstre side. En dekkplate på andre virvel er sammenklemt, og ryggsøylen har vridd seg noen grader. Jeg har ennå ikke fått en forklaring på hvorfor legene på Notodden sykehus ikke oppdaget bruddet. Det de sier er at de prioriterte hodeskadene framfor ryggskadene, sier Linda til Dagbladet.

<B>BRAKK RYGGEN:</B> -Jeg har vel hatt en naiv tiltro til helsevesenet, sier Linda Dalviken (22). Legene på Notodden sykehus oppdaget ikke at Lindas rygg var brukket etter et fall fra hest ifjor sommer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!