Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Legene på sykehuset har rett og slett svartelistet meg

Sissel Johnsen (48) er forbannet og fortvilet, men nekter å gi opp, selv om hun nå føler seg uønsket hos legene på Universitetssykehuset i Troms.

-UØNSKET : Sissel Johnsen har store helseproblemer etter ulykker Engelske leder fastslår at hun har nakkeskade. - Sykehuset i Tromsø vil ikke utrede meg på ny, sier Sissel Johnsen.  Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
-UØNSKET : Sissel Johnsen har store helseproblemer etter ulykker Engelske leder fastslår at hun har nakkeskade. - Sykehuset i Tromsø vil ikke utrede meg på ny, sier Sissel Johnsen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Sissel Johnsen (48) er en av mange nordmenn som ikke fungerer normalt, etter en nakkeskade. Livet har ikke blitt slik Sissel Johnsen hadde håpet.

I over tjue år har hun slitt med kroniske smerter etter en trafikkulykke.

- Det begynte med stiv nakke, brystsmerter og en kvalmende hodepine, etter at bilen jeg kjørte ble påkjørt like før jul i 1993. Verre ble det etter at jeg ble dyttet og slo hodet i asfalten i 2006. Jeg besvimte og våknet opp hjemme.

- Smertene var kraftige og intense. Noen dager seinere ble jeg sendt på røntgen. Legene fant ingen brudd, eller noen synlige skader. Jeg ble bare verre og verre. Hadde kroniske nakkesmerter og har siden vært plaget av svimmelhet.

Ingen hjelp Sissel Johnsen gikk inn og ut av sykehuset i Tromsø sommeren 2006, uten av legene fant ut hva som var galt.

-Høsten 2006 fikk jeg de første anfallene. Det begynner med en intens hodepine. Jeg får stemmeproblemer, og problemer med å snakke. Før lammelsen kommer i ansiktet, og jeg får problemer med å gå, forteller Sissel Johnsen.

- Flere ganger har jeg blitt hentet av ambulansen og luftambulansen. Legene har trodd at jeg har fått slag. Men etter noen timer på sykehuset, finner legene ingenting, og de siste to åra har jeg bare blitt sendt hjem. UNN (Universitetssykehuset Nord-Norge) nekter å ta meg inn. Når legene på nevrokirurgisk avdeling får høre navnet mitt, sier de stopp og går i svart.

Sissel Johnsen er helt tydelig på at hun hadde et normalt og godt liv, fram til de to ulykkene. Etter det har livet vært et mareritt.

- Ikke tror legene på meg, og ikke får jeg hjelp, sier Sissel Johnsen.

- Nakkeskade Like før jul ble Tromsø-kvinnen sendt til England av Norges Whiplash Forbund.

- I London møtte jeg en professor som undersøkte meg. For første gang ble det tatt røntgenbilder av nakken min, mens jeg sto. Hjemme i Norge har alle bildene blitt tatt mens jeg har ligget inne i en maskin. Professoren fastslo at hjernestammen min var skjev, og at lillehjernen er presset ned i hjernestammen. Og at det var årsaken til mine problemer.

Etter røntgenbildene i London ble Sissel Johnsen sendt til en spesialist i Newport — sørvest for Manchester.

- TRENGER HJELP:  - Jeg ønsker en ordentlig utredning av nakkeskaden min. Engelske leger har påvist skade. Ved sykehuset i Tromsø blir jeg avvist, sier Sissel Johnsen.  Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
- TRENGER HJELP: - Jeg ønsker en ordentlig utredning av nakkeskaden min. Engelske leger har påvist skade. Ved sykehuset i Tromsø blir jeg avvist, sier Sissel Johnsen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Først ble jeg undersøkt av professor Francis W. smith i London. Deretter jeg sendt til kiropraktor Iain Smith, hvor fikk jeg bølgefrekvens behandling, og ble umiddelbart bedre.

Nå har hun vært i England for ny behandling. Men legen våger ikke å fortsette behandlingen.

- Svartelistet - Den eneste hjelp jeg blir tilbudt i Norge er smertestillende tabletter, Min opplevelse er at legen ved Universitetssykehuset Nord-Norge ikke tar meg på alvor. Mens den engelske eksperten mente at jeg har hatt flere slag i lillehjernen, noe også min norske fysioterapeut mener, blir det bare avvist av sykehuslegene. Hva skal jeg gjøre, spør Sissel Johnsen.

- Hvordan blir du mottatt av det norske helsevesenet?

- De har aldri klart å finne ut hva som feiler meg. Diagnosen fra legene på UNN er nå at jeg lider av en funksjonell lidelse, og de kaller det somatisk. Med andre ord de påstår at dette er noe jeg innbiller meg, sier Sissel Johnsen.

- Da jeg kom fra England, og hadde med meg de nye røntgenbildene, ville fastlegen min at jeg skulle å en ny vurdering av spesialistene på sykehuset. Svaret fra sykehuset fra nei. Overlegen skriver i brevet til min fastlege:

-OPPGITT :   Liv Nielsen er oppgitt over norskle leger, og mener de mangler kompetanse.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
-OPPGITT : Liv Nielsen er oppgitt over norskle leger, og mener de mangler kompetanse. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

«Viser til tidligere nevrologiske epikriser. Vedrørende pasienten har blitt gjentatte ganger omfattende utredet ved Nevrologisk avdeling for forskjellige symptomer uten påvist somatisk årsak og fått konstatert en konversjonslidelse. Ut fra dine opplysninger oppfattes hennes lidelser av fortsatt funksjonell genese og fornyet nevrologisk utredning ansees som ikke indisert».

- Legene på sykehuset har rett og slett svartelistet meg, sier Sissel Johnsen.

- I dag lever jeg med store hode- og nakkesmerter, ansiktssmerter og kronisk migrene. Periodiske lammelse flere plasser på kroppen, og sliter med balansen. Hjernen får ikke sendt signaler som den skal rundt i kroppen.

- Svartelistet er et hardt ord, men det er jo det jeg er. Når andre leger kontakter UNN, får de beskjed om at jeg er grundig undersøkt, sier Sissel Johnsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!