Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Legene sa at kreftsyke Bailey (9) ville dø før han fikk møte lillesøsteren sin

- Han sa at vi bare hadde lov til å gråte i 20 minutter, for vi må ta vare på Riley og Millie.

SØSKEN: Bailey Cooper sammen med sin lillesøster Millie i november i år. På julaften gikk niåringen bort. Foto: Cooper Family / SWNS / NTB Scanpix
SØSKEN: Bailey Cooper sammen med sin lillesøster Millie i november i år. På julaften gikk niåringen bort. Foto: Cooper Family / SWNS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var i august at familien til Bailey Cooper fikk dødsbudskapet.

Kreften hadde spredd seg i hele den ni år gamle kroppen, og legene ga ham bare dager eller uker igjen å leve, men niåringen hadde en ting han ville oppleve før han gikk bort. Det forteller familien til Bristol Post.

Han ville møte sin nye lillesøster. Og det fikk han. I slutten av november ble lille Millie født, og på bildene fra sykehuset kan man se en stolt storebror som holder henne.

På julaften gikk han bort.

- Han ble helt knust

Bailey fikk den første kreftdiagnosen for 15 måneder siden. Legene trodde først det dreide seg om en infeksjon, men det viste seg at han hadde Non-Hodgkins lymfom - en aggressiv kreftform i kroppens lymfesystem.

Han ble raskt verre, og måtte ikke lenge etter begynne på cellegift og steroider. I februar i fjor var han i remisjon, men allerede ved påske ble det klart at han måtte ha ytterligere behandling.

På dette tidspunktet ga legene ham 70 prosent sjanse til å overleve, men da sommeren var på hell hadde kreften spredd seg til brystet, lungene leveren og magen.

Baileys foreldre, Lee og Rachel, snakker til Bristol Post om hvordan det var å fortelle sønnen at han ikke hadde lenge igjen å leve.

- Bailey var bare ni, men vi var veldig åpne med ham. Han ble helt knust, og sa at han ikke ville dø alene. Vi satt der med ham i noen timer mens han tok alt inn over seg. Til slutt ga han oss et smil og sa: «La oss dra hjem».

Gikk bort på julaften

Dette ble starten på noen ekstremt vanskelige måneder for familien. Foreldrene visste at han med stor sannsynlighet ville dø veldig snart.

Likevel, Bailey hadde bestemt seg for at han ville møte sin lillesøster som skulle bli født senere den høsten.

- Legene sa at han kom til å dø før Millie ble født. Men det gjorde han ikke. Han kjempet, og på vei til sykehuset var det han som sa at vi bør kalle henne Millie.

Bailey rakk å få en måned sammen med Millie og sin lillebror Riley før han den 22. desember ble kjørt til sykehuset i ambulanse etter å ha blitt merkbart svakere.

På julaften gikk han bort med hele familien rundt seg, men han hadde gitt klar beskjed om at livene deres skulle gå videre.

- Han sa til oss på vårt siste familiemøte at vi bare hadde lov til å gråte i 20 minutter, for vi må ta vare på Riley og Millie, sier mamma Rachel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!