Legene sa nei, AI-dataene sa ja. Så våknet koma-pasientene

Legene mente alt håp var ute for koma-pasientene. Kunstig intelligens var uenig, og mente de ville våkne i løpet av et år.

KUNSTIG INTELLIGENS: På et sykehus i Beijing har leger og en såkalt AI-maskin kommet fram til vidt forskjellige prognoser på en rekke koma-pasienter. I sju tilfeller sa legene at alt håp var ute. I sju av tilfellene tok legene feil. Her et bilde fra Beijing. Foto: AFP / NTB Scanpix
KUNSTIG INTELLIGENS: På et sykehus i Beijing har leger og en såkalt AI-maskin kommet fram til vidt forskjellige prognoser på en rekke koma-pasienter. I sju tilfeller sa legene at alt håp var ute. I sju av tilfellene tok legene feil. Her et bilde fra Beijing. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nevrologene som undersøkte den kinesiske 19-åringen, skal ha gitt ham dårlige prognoser. Han hadde allerede vært i en komaliknende tilstand i seks måneder, og skal ha vist få til ingen tegn til å noensinne våkne igjen.

Ulykken han hadde havnet i, hadde gjort alvorlige skader på hjernen hans.

På en skala leger bruker for å vurdere hvorvidt koma-pasienter kommer til å våkne, skal 19-åringen ha fått en sjuer. Av 23. Familien hadde nå rett til å be legene om å avslutte behandlingen, for å la 19-åringen dø.

Så ble prøvene legene hadde tatt, undersøkt av en datamaskin med kunstig intelligens, også kjent som AI (artificial intelligence). Den kom fram til et helt annet svar.

Sju tilfeller

Datamaskinen mente 19-åringen var en 20 på skalaen. Altså nesten full pott Forskjellen på prognosene var bokstavelig talt liv og død.

Og det var AI-teknologien som fikk rett. 19-åringen våknet, melder South China Morning Post.

Den engelskspråklige kinesiske avisa skriver om i alt sju liknende tilfeller, hvor legene skal ha gitt pasientene dårlige prognoser og AI-teknologien det motsatte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer