Legene sjekket aldri hjertet

Linn Ragnhild Koehler Burke (35) var slank, aktiv svømmer og røkte bare på fest. Ingen skjønte hva som feilte henne før hun ble obdusert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): For familien er Linn Ragnhilds brå død for to og et halvt år siden fortsatt en gåte.

- Vi fikk sjokk fordi hun døde, og ble enda mer sjokkerte da vi fikk vite at det var hjerteinfarkt. Det er helt ubegripelig at hun kunne dø så ung, sier Linn Ragnhilds søster, Lillian Koehler.

Sist uke skrev Dagbladet at mange hjertesyke kvinner får feil diagnose fordi de ikke har samme symptomer på hjerteinfarkt som menn. Trolig blir tusenvis av tilfeller aldri oppdaget.

Oppsøkte flere leger

- Menn er lettere å «lese», for de har symptomer som står i læreboka. Kvinnene har ofte andre symptomer. Derfor er det viktig at de får en fullstendig undersøkelse for å sikre riktig diagnose, sa hjertespesialist og overlege Svein Golf ved Feiringklinikken.

Linn Ragnhild Koehler Burke fikk aldri noen skikkelig hjertesjekk, til tross for at hun oppsøkte fire-fem forskjellige leger.

- Allerede som 28-åring begynte Linn Ragnhild å føle seg svært trøtt og uopplagt. Hun slet mye med hodepine, og var ofte blek og grå i huden. Ingen tenkte at det kunne være noe galt med hjertet. I stedet for EKG-undersøkelse, fikk hun resept på antidepressiver, sier Lillian Koehler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.