Legene skulle ta blindtarm - fjernet eggleder

Den febersyke jenta ble ikke bedre etter blindtarminngrepet. På mandag kom forklaringen: Kirurgen ved Fylkessjukehuset på Voss hadde fjernet den friske egglederen isteden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 15-årige jenta fikk sterke smerter en kveld for tre uker siden, og ble innlagt ved Fylkessjukehuset på Voss. Samme kveld ble blindtarmen fjernet - trodde alle.

Nå ligger 15-åringen igjen på sykehus - med blindtarmen intakt. Kirurgen som gjennomførte inngrepet, bommet nemlig på blindtarmen og tok en av jentas eggledere.

- Jeg er ikke redd for å kalle dette en tabbe, sier avdelingsoverlege Tor Nedrebø ved kirurgisk avdeling. Han beklager feiloperasjonen.

Nytt inngrep

Tenåringen ble innlagt på ny to dager etter det første inngrepet: Feberen og smertene gikk nemlig ikke over. Sykehuset konstaterte fortsatt betennelse i området.

- Dette er ikke unormalt, siden et blindtarminngrep er en potensielt urein operasjon, sier avdelingsoverlege Nedrebø.

Jenta ble satt på normal antibiotikakur, og det betente området ble drenert gjennom et nytt inngrep, med full narkose.

Først på mandag ble tabben oppdaget. Da kom sjokkbeskjeden fra Haukeland sykehus i Bergen: Patologen som rutinemessig undersøker alle blindtarmer fra Voss, hadde oppdaget egglederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer