Oppsiktsvekkende funn:

Legene sperret opp øynene

Inne i niåringens fordøyelsessystem fant legene et helt tannbørstehode.

SKREKKFUNN: Inne i barnets fordøyelsessystem fant legene tannbørstehodet. Da skjønte de at de måtte ta grep. Foto: Jam Press
SKREKKFUNN: Inne i barnets fordøyelsessystem fant legene tannbørstehodet. Da skjønte de at de måtte ta grep. Foto: Jam Press Vis mer
Publisert

Legene ble forbløffet da de fant en tannbørste inne i tarmene til en niåring.

Barnet ble hastet til Makkah barsel- og barnesykehus i byen Mekka i Saudi-Arabia første juledag, ifølge nyhetsbyrået Jam Press.

Svelget tannbørste

Niåringen hadde ved et uhell svelget et elektrisk tannbørstehode.

Ved hjelp av røntgenbilder kunne legene finne ut hvor tannbørstehodet hadde satt seg fast:

Det befant seg i barnets fordøyelsessystem, inne i magen.

I verste fall kunne tannbørsten ha forårsaket tarmslyng eller ileus, som det heter på fagspråket, om den ikke ble fjernet.

- Ved tarmslyng/ileus blir innholdet i tarmen, som kommer fra magesekken, samt sekret fra galleveiene og bukspyttkjertelen, hindret i å passere videre i tarmen, forklarer Lommelegen.

- Kan være dødelig

Symptomer på tilstanden er manglende avføring og luftavgang, magesmerter, utspilt mage, kvalme og oppkast og tap av matlyst.

OPERASJON: Dyrlege Carsten Glindø oppfordrer hundeeiere til å følge bedre med, hvis ikke kan dette skje. Video: Fredrikstad Dyrehospotal. Vis mer

Tarmslyng beskrives som en alvorlig tilstand som kan medføre flere komplikasjoner, deriblant blodtrykksfall, sjokk og blodforgiftning.

- Tarmslyng er en alvorlig tilstand som kan være dødelig. Det er derfor viktig å ta kontakt med lege hvis man mistenker tarmslyng slik at man raskt kan starte riktig behandling, skriver nettstedet.

Fjernet tannbørsten

Ved hjelp av endoskopi, som ifølge Store medisinske leksikon er en undersøkelsesmetode der man fører et rør med lys og speil inn i et av kroppens hulorganer, greide legene å fjerne tannbørsten.

Inngrepet varte i 20 minutter, og foregikk uten komplikasjoner.

Niåringen ble innlagt på sykehus for observasjon, men har allerede kommet seg etter operasjonen.

Det er ikke kjent om barnet svelget tannbørsten i forbindelse med tannpuss, eller om det skjedde på annet vis.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer